Meny Lukk

Tilfeldighetenes spill….

I dag ryddet jeg litt i min egen slektsdatabase. Det er ikke så ofte jeg har tid til å åpne den for tiden, men desto hyggeligere er det å kikke på den, finne ut noe mer om en enkeltperson, gå inn i folketellingen for 1910 og se om jeg finner noe mer om en familie.

I dag gikk jeg litt lenger bakover, Min tipptippoldemor Birthe Marie Andreasdatter Bruun f 1814 i Akersgata av foreldre Andreas Jensen Bruun og hans hustru Dorthe Marie Jørgensdatter Schultz. Begge disse var også født her i Oslo.

Men – den jeg egentlig så litt på var søsteren til Birthe Marie, nemlig Karen Mathea Andreasdatter Bruun, født i Bergfjerdingen 29. april 1810, og døpt i Aker  13 mai samme år. Karen Mathea giftet seg aldri, men fikk en sønn utenfor ekteskap da hun 35 år gammel. Faren var en Mons Hansen fra Laurvig, (som jeg ikke har jobbet noe videre med).

Sønnen, Carl Magnus Hansen ble født på Rikshospitalet 20. september 1845.  Han arbeidet på sjøen nesten hele livet, sjømann, som kokk, og senere var han fisker. Han giftet seg i Oslo Domkirke 15. desember 1872 med Josefine Andrine Johannesen fra Fjerdingen (i dag Christian Krogs gate). Disse to fikk mange barn, jeg har hittil funnet 9, født mellom  1873 og 1894.

Jeg skrev for en stund siden om det å «google slekta» – og det gjorde jeg med denne familien og – for å se om det var noen andre der ute som kanskje har lagt ut noe om dem. Og hva fant jeg!? (jeg har fjernet adresse og navn til den personen som la ut etterlysningen) – dette kom til Norway-List, i 1999. Rart å tenke på at man var aktiv allerede den gang!

mc**** wrote:

Good Morning List


I am looking for information on my grandparents Otto Karl Pedersen
born June 1, l868 in Skien. Married to Gulborg Josephine Hansen
in December 1901 (I believe in Oslo). Gulborg was born May 19, l880
in Christiana. They came to the US around 1904 and settled on the
south side of Chicago, Illinois. 

Thanks,
Diana

At 03:38 PM 2/1/99 +0100, Laila wrote:
 

Hi!
I think I found you grandmother in the 1900-census (not online).
The family lived in Munkedamsveien 31 in Kristiania (Oslo) Johannes
Parish

Carl Magnus Hansen, Head, Married, Fisherman, born 1845
Josefine Andrine Hansen, Wife, born 1848
*Gulborg Josefine Hansen, Female, unmarried, Saetterlaerling* born 1880
Astrid Laurentse Hansen, Female, unmarried, Saetterlaerling* born 1882
Thorbjørn Emanuel Hansen, Male, born 1885
Sverre Thorleif Hansen, Male, born 1891
Svanhild Titania Hansen, Female, born 1894

Hope this is your family!
Laila in Oslo

Subject: Re: another newbie
Date: Wed, 03 Feb 1999 00:52:14

Dear Laila,

I can't believe this. This is definitely my grandmother and her family.
Thank you Thank you Thank you. I just wish my mother was still alive.
She would be very excited.

I know Sverre came to the US because I got to meet him when I was about 5 yrs. old, but I don't know about the others. Unfortunately, everyone old enough to remember have all passed away.

Thank you again
Diana

Og – den Laila i Oslo – det var Meg – og jeg visste ikke den gang at dette var «tjukke slekta»!! Vel tjukke slekta er vel å ta i, men det er slekt – om enn noe perifer. Og jeg hjalp altså Diana uten å vite at det var min egen slekt det var snakk om! Det var datteren *Gulborg Josefine Hansen som emigrerte til Amerika – mer om henne senere.

Nå håper jeg at Diana har samme epostadresse, så får vi se om hun vil ha kontakt. Jeg har også funnet et slektstre på Ancestry.com med familien, og regner med at det også er Diana.

Spennende!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.