Meny Lukk

En flott helg i Gävle er til ende! (eller: Släktforskardagarna 2012 i Gävle)

En av årets store «happening» for mange slektsforskere, i hvertfall hos våre naboer i øst, er de årlige svenske slektsforskerdagene. Men, selvom dette er et stort svensk arrangement, er også Norge godt representert. DIS-Norge, Slekt og data har vært med i flere år, og også Norsk Slektshistorisk Forening. Begge også representert i år.  Jeg bestemte meg tidlig for å være med i 2012,  og ble ikke skuffet selvom forventningene var skyhøye!

Først opp i otta for å få være med bussen fra Øvre Slottsgate 2b sammen med 16 andre forventningsfulle og en finsk bussjåfør, (som må sies å være en av de hyggeligste bussjåførene jeg har vært på tur med). Lang busstur hadde første ordentlige stopp i Hagfors hvor vi provianterte

Noen måtte passe provianten mens andre bunkra…
Skal man på tur så skal man på tur, og det er viktig med både vått og tørt. På bildet  Liv, bæreposer, Torill passelig påpasset av Sigbjørn og Carl Birger.

God stemning på bussen, selvom vi synes veien var både lang og lenger enn lang. Vel framme på hotellet, rask dusj, og vi var klare for middag. Den som ble heldigst med bordplasseringen var helt klart Sigbjørn, som likte dekorasjonen på veggen:

Kvaliteten var så som så på bildet, men Sigbjørn var utrolig fornøyd med motivet!
 
Men- grunnen til at vi var her i Gävle er altså de Släktforskardagarna 2012, med tema «Varthän – Resor i tid og rum.
ArkivDigital er alltid hjertelig tilstede
Mange av utstillerne var der på grunn av temaet, andre på mer generell basis.  Spennvidden på utstillingen var stor,  alt fra enkeltpersoner som tilbød sine tjenester innen slektsforskningens irrganger til storebjørn Ancestry var representert. I tillegg hadde både Arkiv Digital og Familysearch store stands. ArkivDigital hadde satt om en menge pc’er som man kunne sette seg og prøve ut deres produkter. (Det var pc’er på den andre siden av veggen også)

DIS-Sør-Trøndelag var også reprsentert, her er Målfrid borte og slår av en koseprat mens vi har en liten rolig stund. Det er en av de mange positive sidene ved å dra på slike arrangementer. Møte andre slektsgale, møte folk man bare har møtt på Facebook  eller andre sosiale medier, eller rett og slett møte folk!

Hos Gull-Maj – hvor vi fikk bevist at det ikke bare er Norge som har vakker drakt-tradisjon! De brukte sine flotte drakter da de skulle ta sine produkter til torgs, for å vise at her kom det folk med kvalitet i kjerrer og sekker!

Mette er i full gang med å hjelpe en svenske med norske problemer!

Vi hadde selvsagt en flott og feiende innpisker til standen, som sørget for et hyggelig førstemøte med oss som ikke hadde tid til å stikke nesen over dataskjermen. Et veldig god ide!

Det tar på å være publik og på slike store arrangementer, og denne gjesten lånte hot-flash-viften for å kjøle seg ned litt!! Han og søsteren fikk i tillegg god hjelp til å finne slekt i Norge.

Til sist, et koselig bilde fra lørdagens festmiddag,
Carl Birger (sittende styreleder) og meg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.