Meny Lukk

En gjørtler og en overskjærer, en halvkar eller en høker?

Før i hine hårde var det mange fine yrkestitler. Noen av dem er ikke til å forstå i dag, enten fordi ordet er «rart» eller fordi selve yrket er utdødd. Hva var en possementmaker, eller en pudrettkjører? Eller en gjørtler? Og en kipper eller en klamper?

En av våre nye kirkebokregistratorer kom med et spørsmål på Slektsforum, om hvor hun kunne finne en liste over disse titlene, slik at hun kunne enklere lese kirkebokskriverens kråketær.

Og et sted finnes faktisk en liste, om enn helt sikkert ikke komplett, men mange står der. Ta deg også tid til å snuse litt rundt på slektssiden til Jan.

Et annet sted man kan finne omtale av forskjellige yrker er hos på lokalhistorie.no – nærmere bestemt her: Norsk Historisk Leksikon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.