Meny Lukk

Alt for Norge – enda bedre enn i fjor!

Hele den flotte gjengen som er med i år! Av «mine» finalister er herlige Barbara i midten foran,
«nerden» CJ i midten bak, flotte Todd bak med hvit caps,
vakre Stephanie i rød kjole og utrolige Mary Caryl i lys jakke.
Om deltakerne kan du lese mer her.
Bildet er brukt med tillatelse fra TV-Norge.

Jeg har vært så heldig å få være med på laget (igjen) i arbeidet med deltakerne for Alt for Norge. Og det er med litt stolthet jeg kan si at jeg faktisk har jobba med noen av finalistene! De startet ut med ganske mange, og har til slutt endt med en flott gjeng på 12 stykker.

Jeg blogget om fjorårets runde her og her er artikkelen jeg skrev for TV-Norge om hvordan jeg fant slekten til en av deltakerne, Paul.  Artikkelen ligger her hos TV-Norge

Henriette programleder, og undertegnede i en lystig passiar..

I går var altså premieredagen, og vi var invitert på fest. Greit plassert lokale og, Collett cafe på St.Hanshaugen, rett over gaten for 37-bussens stoppested. Lekkert. Mange blide kjente fjes, og mange blide nye fjes. Vi var 3 fra DIS-Norge, og jeg tror Aina greier å skrive noe bra til neste Slekt og Data!

Her sitter vi som tente lys – Barbara på skjermen! Foto: ego

Første episode tegner bra, og produseren hos Monster fortalte meg at de har lagt mer vekt på slekts-delen i år. Noe vi merket allerede i starten, da deltaker Alf Viking finner sin oldefars bror på Wall of Honor på Ellis Island. Jeg tror det han viste av følelser, er typisk for de som kommer dit og finner sine slektningers navn på denne veggen. Navnene blir satt på etter at en slektning/venn sender inn minst 3.000 $. Vi så også at Barbara med aner fra Trøndelagen satt med sin mor og så gjennom fotoalbum og snakket om familie før hun reiste til Norge. Og vel fremme i Norge så vi at en av deltakerne dro til gården der familien hennes bodde før de emigrerte til USA, Løken gård i Trøgstad, der hvor skapet står. Skapet som gav ideen til broderiene på Løkendrakten.

Spente damer venter på første episode: Aina (redaktør i DIS-Norges medlemsblad Slekt og Data) og Mette, Generalsekretær i samme eminente forening! (Kvaliteten på bildet er så som så – mobil er ingen erstatning for et godt kamera) Foto: Ego

Vi ble behørig omtalt og beblomstet, og siden jeg satt ytterst fikk jeg blomsten tiltenkt DIS. Tok den med hjem jeg, fordi jeg fortjener den!

Blomsten som ble med hjem til bygdebokhylla… Foto: Ego

 Lykke til med neste episode, gratulerer til Alf Viking som vant trollet for neste runde (han er «immun» og blir ikke sendt hjem), og gratulerer til Halden som fikk byen ettertrykkelig satt på kartet, og vist at det viktigste i norsk historie er Rune Rudberg…. 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.