Meny Lukk

Postkassen min… igjen! Våre Røtter – 2012!

I går kom  melding om nytt innhold til bokhyllen i Slektsforskerens hule.

For noen dager siden fikk jeg vite at Stoa og Sandberg har begått enda en ny revidert utgave av Våre Røtter., og da må man jo bare følge det opp og løpe og kjøpe. Dvs… man trenger ikke løpe lenger enn til tastaturet i disse dager, og jeg må bare få dobbeltskryte av Haugen bok, de har leveringstid på 2 dager, og i tillegg leverer de fraktfritt. Jeg er alltid veldig fornøyd. Og om det skulle være noe, og man kontakter dem, ja det er bare smil og selvfølgelig! En gang ringte de fordi jeg hadde somla med en betaling, det var nesten så de ba om unnskyldning fordi jeg hadde rota med fakturaen! Kjempehyggelig service og flott levert! Utrolig bra.

Våre Røtter 2001 – 2007 og nå 2012 på plass i Slektsforskerens hule!

Men altså, Våre Røtter, utgave er 4 er nå ute Første utgave ble utgitt i 1992. Etter hvert følte Stoa og Sandberg (forfatterne) at det var på tide med en mer moderne utgave, og kom med utgave 2 i 2001. Med den rasende utviklingen på Internettfronten, mente forfatterne at det igjen var på tide med en nyrevidering, og denne  kom i 2007. Og – som de sier i forordet til utgave 4, «…og denne siste utgaven er ytterligere oppdatert i tråd med den digitale utviklingen…»

Spennende. Og de har gitt boken en ny undertittel, fra å være Våre Røtter – Håndbok i Slektsgransking er den nå blitt Våre Røtter – Slektsgransking som hobby. Likte vel bedre Håndbok i Slektsgransing jeg da (og jeg kunne tenkt meg at de kalte det Slektsforskning i tillegg… men man får jo ikke alt her i verden! Jeg gleder meg til å bla i boken! Det er også en ny Sandberg som er forfatter sammen med Nils Johan Stoa i den nyeste utgaven, nemlig Lars-Jørgen Sandberg. Stoa er leder ved Statsarkivet på Kongsberg, mens Sandberg er underdirektør i Riksarkivet (seksjon for bevaring og kassasjon). (kilde: Våre Røtter 2012).

Våre Røtter 1992 – den er pakket vekk for lenge siden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.