Meny Lukk

Hvem er medlem av en forening? Jeg er!!!

Slektsforskervenn Vidar spurte i sin blogg for en stund siden «hvem er medlem av en forening»

Jeg rekker hånda høyt i været! Jeg er medlem av mange faktisk! De fleste av mine foreningsmedlemsskap er vel for å si det sånn mer «støttemedlemskap» enn noe aktivt, men jeg er nå medlem, og betaler min kontingent, og koser meg med medlemsblader og annet som blir begått av de forskjellige foreningene.

Jeg er selvsagt medlem i DIS-Norge, Slekt og Data, noe jeg er stolt og glad over. Her har jeg også vært aktiv i mange år, om enn ikke tillitsvalgt de siste åra.  Via DIS-Norge er jeg tilknyttet DIS-Oslo/Akershus, siden jeg bor i Oslo. Jeg kunne imidlertid kanskje like gjerne vært tilknytta Buskerud om jeg ønsket, siden jeg også har slekt der, men den lokale tilhørigheten her gir meg informasjon om hva som skjer i det lokale, og mulighet til å hjelpe og være aktiv der jeg kan når jeg er hjemme i Norge. Medlemsskapet i DIS-Norge siden 1990-tallet har også gitt meg mange gode venner.

Jeg er også helt selvsagt medlem av Vålerenga Historielag, noe som også er naturlig siden jeg både er glad i lokalhistorie, synes bydelen vår er helt fantastisk, og jeg har mange gode venner i laget. Pluss at huset vårt ble bygget i 1879. Jeg har vært aktivt med som tillitsvalgt, men trakk meg ut for noen år siden da det ikke er enkelt å kombinere styremøter i Norge med solsenga i Englewood..

Englewood Genealogical Society FL er også et selvsagt valg, siden jeg altså bor der halve året. Dette like mye for å være med i et miljø av likesinnede, kunne gå på foredrag og møter, og i tillegg har vi startet en Special Interest Group for Scandinavia, hvor jeg hjelper til med oversetting, kirkebokleting, metodikk osv. Dette er en veldig fin måte å skaffe venner på også!

I USA er jeg også medlem av APG – Association of Professional Genealogists, 
et medlemskap som allerede etter en liten måned ga både interessante forespørsler, og ny lærdom. Denne foreningen kommer jeg til å «bruke» mer når jeg kommer over til USA, da de har både diskusjonsmøter online og andre former for kontakt som er enklere når man er i samme tidssone.

Tilbake til Norge og en annen flott forening jeg er medlem av, men akk så lite aktiv i, nemlig Norsk Slektshistorisk Forening. Jeg koser meg med Genealogen når det kommer ut, og har faktisk funnet egen slekt i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift. Ellers må jeg innrømme at jeg her er mest støttemedlem. Men det er fint å kunne følge med i hva som skjer, og NSF gjør en flott innsats for å tilgjengeliggjøre litteratur på nett bl.a.

Siden jeg har en linje strakt inn i Ringerike, måtte jeg også bli medlem i Ringerike Slektshistorielag. Her er jeg også et ganske så passivt medlem, Men Hringariki er et fabelaktig medlemsblad hvor slekta vår flere ganger har blitt behandlet.

Med svenske aner på både mors- og farssiden, er det også naturlig at jeg er medlem av noe i Sverige. Jeg har i flere år vært medlem i Gränsbygdens Släktsforskare, som også gir ut et fint medlemsblad. Her er jeg nok også ganske så støttemedlem.

I tillegg er jeg medlem i Genealogiska Föreningen i Sverige, som jobber med forskjellige prosjekter, bla. Inrikespass, og et enormt Klipparkiv, med over 2 millioner familienotiser – de sier selv: «Här hittar du vigselnotiser, bröllopsbilder, födelsenotiser, dödsrunor m.m. Här kan du hitta farmor och farfars bröllopsbilder, mammas födelseannons, morfars dödsruna – eller din egen födelsenotis eller vigselannons!» (fra GFs hjemmeside).

Med dype røtter på Romerike, er det helt naturlig å være medlem i flere av historielagene der oppe. Siden Romerike Historielag er paraplyen for alle lagene på Romerike, har jeg valg å være medlem der, samt medlem i Ullensaker Historielag og i Sørum og Blaker Historielag. De gir ut fine medlemsblader, og har veldig flotte programmer gjennom året. Det er sjelden jeg får vært med på aktivitetene, men jeg koser meg med bladene. Og, jeg har vært med på å hjelpe til med de nye bygdebøkene for Sørum, noe jeg er veldig stolt og glad for!

Ja det var vel det? Så ja,  jeg er vel medlem av en forening, men jeg vet ikke om medlemstallene i disse foreningene er på opp- eller nedadgående…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.