Meny Lukk

Salt Lake City og RootsTech 2013

Foto: Meg selv

For 2 år siden var jeg med på «Norwegian SLC Lag Week» i Salt Lake City. Det var utrolig moro, og jeg hadde håpet å kunne være med i fjor også, men det passet ikke for hverken lommeboka eller meg. I år laget jeg et helt eget hull i madrassen for SLC-dollar, og kom tidlig i mål. Alt er betalt, og ingen vei tilbake! Det er riktignok halvannen måned til turen, men jeg skal allerede nå forberede særlig min egen slektsforsknings-del av turen. For det blir forhåpentligvis mye tid til det på denne turen!

En av 3 hyllerader med norske bøker!

I år vet jeg mer hva jeg går til når jeg kommer inn på det mest fantastiske bibliotek i verden, Family History Library i Salt Lake City. Dette er liksom «Mekka» for slektsgærninger, og det var med ganske stor stolthet jeg så den store samlingen i hyllene i den skandinaviske avdelingen. Hylle-kilometer med bygdebøker og norsk slektslitteratur!  Men, jeg kommer til å ta med meg en del av emigrantene mine denne gangen, kanskje jeg finner ut mer om den siste av farfars tanter som havnet i Iowa? Jeg vet hun hadde barn. Jeg har også en oldefar som sannsynligvis forsvant i USA, og jeg har nå tatt opp igjen tråden på ham, han vil få en helt egen blogg-side etter hvert, for her er det mye som må sannsynlighetsberegnes, studeres, kanskje til og med vi må til med DNA-testing.

Foto: meg selv

Men. Den store greia i år blir RootsTech, som i år arrangeres for 3. året. (jeg var ikke på denne konferansen i 2011). De lover nye og spennende ressurser for alle, i en diger utstillingshall, hvor jeg kan gå og kose meg i 3 dager til ende. Sjefen for Geneablogger har holdt av plasser til oss i et eget felt hvor vi kan sitte og blogge, sammen med de andre påmeldte Geneabloggerne, og det skal bli artig å møte mange av dem jeg bare «leser». Her er den foreløpige listen over bloggerne Det er utrolig mange slektsbloggere, og mange skriver veldig bra. Noen har mer relevant (for meg) innhold enn andre, men siden jeg jobber såpass mye også med slekt i USA, er det fint å kunne følge litt med, og å lære av andre.

Jeg ser jeg blogget en del fra forrige besøk, og tok en del bilder også ser jeg:
Innlegg 1

Innlegg 2
Innlegg 3
Innlegg 4
Innlegg 5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.