Meny Lukk

Familysearch og kirker i Oslo

Jeg får stadig spørsmål om hvilken kirke i Oslo en person var døpt/viet/begravet i. Dette gjelder altså når man finner noe på Familysearch.org

Her er en kort forklaring, med skjermbildene slik de ser ut i dag: 2015-12-13_15-56-21Først, dette er en liten gutt som Tone jobbet med på DISchat en dag, han var innført med begravelse i en kirke i «Oslo». Og i 1885 kan dette være en del kirker å lete gjennom. men, ved å ta med «source film number» Det kan også stå «GS Film Number» (highlightet med gult), åpne evt. et nytt nettleservindu og start på nytt i Familysearch.org:

Velg catalog:

2015-12-13_15-58-11Velg «catalog» og du får opp dette skjermbildet:

Feltet der du skal skrive inn «film number» kommer ikke fram før du har klikket på «Film Numbers». Da får du opp listen med hvilke kirkebøker som ligger på den filmen som er indeksert. I dette tilfellet så listen slik ut:2015-12-13_15-59-27Og da var det bare å kaste seg over kirkeboken for begravede i Uranienborg, og der var lille Georg

Kildeinformasjon:
Oslo fylke, Uranienborg, Ministerialbok nr. 4 (1880-1901), Døde og begravede 1885, side 38.
http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-kb20060901040139.jpg

Oslo er greit og morsomt å lete i – dersom man vet å bruke de verktøyene som ligger der ute!

En annen lur ressurs er
Samlagsafstemmingen 1899 som forteller hvilken skolekrets en gate tilhørte i 1899. Denne Kredsindelingen er kun korrekt i tiden 19. april til 18. november 1899. For å finne riktig menighet til andre tider, bruk Riksarkivets kataloger.

Adressebøker for byen finner du her, og Gravlagte finner du på både DIS-Norges gravminner og hos gravferdsetaten

Kilder fra Familysearch og Digitalarkivet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.