Meny Lukk

Familysearch fjerner skannede kilder for Cook County, Illinois

Familysearch har en enorm samling kilder liggende ute på www.familysearch.org. Nå har antall bilder ute blitt noe færre, fordi de har, etter en revidert avtale med Cook County, Illinois, fjernet skannede bilder av både fødsels- , døds- og vielsesattester. Hva som er grunnen kan jeg bare spekulere i, men slik er det nå bare.

Mange av oss har slekt som havnet i Chicago, og Chicago ligger i Cook County i Illinois. Derfor er dette litt dumt for oss som altså leter i denne byen.

Men, det er ingen grunn til å gå helt ned i fortvilelsens dype dal. Indexene til de forskjellige skannede bildene ligger fremdeles ute, og flere skal komme.

I tillegg er det mulig å bestille mikrofilmruller til det slektssenteret som ligger i nærheten av der man bor. I Oslo finner vi et i Hekkveien 9, og man kan altså bestille mikrofilm og få se dem der. (Det koster litt for å bruke filmen, men det er ikke mange kronene). https://www.familysearch.org/learn/wiki/en/Ordering_Microfilm_or_Microfiche  – man kan også bestille fra Family History Library catalog, se her:    https://www.familysearch.org/learn/wiki/en/Photoduplication_Services

Den tredje muligheten er  denne siden, som er drevet av Cook County, og er en betalingsside. og som jeg tror er grunnen til at bildene av kildene er dratt tilbake fra nettet.

Men altså, indeksert materiale er der fremdeles, og denne samlingen vil øke med flere millioner navn!

Kildene dette dreier seg om er

  • Illinois, Cook County Birth Certificates, 1878-1922
  • Illinois, Cook County Birth Registers, 1871-1915
  • Illinois, Cook County Deaths, 1878-1922
  • Illinois, Cook County Marriages, 1871-1920 

Kilde: Familysearch.org

Les mer her:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.