Meny Lukk

The In-Depth Genealogist (IDG)

Det blir lenger og lenger mellom innleggene i de norske slektsbloggene jeg følger. Men, i USA blir det derimot flere og flere bloggere, og listen over de jeg følger der er mange ganger lenger enn den norske.

En av de proffe bloggene i USA, «The In-Depth Genealogist « er egentlig mer enn en blogg, den er en allianse av flere slektsforskere (proffe og gode amatører) som sammen jobber fram IDG.  De har akkurat lansert et nytt og stort nettsted, som ikke helt er ferdig, men jeg regner med at det etter hvert blir lagt til mer under blant annet «Resources» hvor de har tenkt å legge til ressurser for hver stat.

De skriver blant annet i sin «about»:

The In-Depth Genealogist is a digital community that contributes to the advancement of all genealogists.

As a free genealogy community, The In-Depth Genealogist provides a monthly digital magazine, a bi-monthly email newsletter, and active blog and forum providing articles and columns for the advancement of all genealogists, professional or hobbyist, we share our knowledge and experience in a friendly, approachable, and entertaining way. Get in-depth with us! Please make sure to find us on you social media of choice, Facebook and Twitter. ….. (les mer her….)
Going In-Depth magazine

På nettstedet kan man også finne det digitale magasinet «Going In-Depth»» fylt til randen med gode artikler. Dette handler selvsagt om slektsforskning og familiehistorie i USA for det meste, men de fleste av oss har jo slekt som emigrerte til Amerika, og mye av selve metodikken og problemstillingene er dem vi møter når vi setter igang med å finne slekt i USA.

I utgaven som ble lansert 15. februar, er det flere gode artikler som kan være interessante for en norsk slektsforsker å lese, og jeg trekker særlig fram artikkelen (egentlig en artikkelserie) Jen Baldwins «The Family Atlas» – Welcome to Texas. Mange emigranter fra Norge, og særlig Hedmark, havnet nemlig i Texas. Derfor kan denne artikkelen være interessant, med lenker til ressurser og informasjon. Og, jeg sjekket under «Resources» på nettsiden, og for staten Texas er det lagt ut mange ressurser som kan være lurt  å sjekke ut.

En annen artikkel som med hell kan leses av den norske slektsforsker er  Thomas MacEntee sin artikkel «Letting go of my Ancestor».  Den er «generell» og har mange gode råd som kan gjøre at vi tenker litt nytt.

Thomas er kjent i vår blogverden som den som driver «Geneabloggers»,  Han er profesjonell slektsforsker, og bruker teknologi og sosiale medier for å samarbeide og jobbe med familiehistorie og slektsforskning. Jeg gleder meg til å treffe Thomas på RootsTech2013, hvor Torill og jeg skal være sammen med de andre påmeldte «geneabloggerne»,  og vi skal faktisk i 50års-selskapet hans, hvor jeg vet vi kommer til å treffe en stor del av det profesjonelle slekts-miljøet i USA!

Det beste av alt med IDG: det er gratis! (Jeg har donert en sum, for å hjelpe til med å la det fortsette å være gratis, men det er helt frivillig).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.