Meny Lukk

Blogger der ute…

Det blir ikke tid til så mye blogging for tiden, da det er mange som trenger min hjelp. Men, jeg får tid til å lese noen blogger, og det har dukket opp et par som jeg kommer til å legge til i blogglisten min. Det er bra, for

For det første er det den nye bloggen fra de entusiastiske og kjempeflinke menneskene som jobber i arkivverket, og den bloggen er vel allerede presentert ute på nett, nemlig «Dokumentene forteller». 
Entusiastene skriver selv om sin blogg:

«….Tenk å få tilbringe arbeidsdagen i nærheten av alt dette! Vi synes selv at vi har verdens beste jobb. Denne bloggen lager vi i pur begeistring. Her vil vi presentere dokumenter og foto knyttet opp mot et nytt tema hver måned»

Del gjerne videre – disse historiene er også dine!
Jeg regner med at denne bloggen vil være aktiv og komme med mye interessant, Månedens tema mars 2013: Kvinner i 100  – Vi setter fokus på bra damer fra de siste 100 årene.

En annen blogg jeg oppdaget for noen dager siden via NorwayLists Facebook-side er Nearby Norwegians – skrevet av flere. Det er en gruppe kvinner i Seattle, Washington som blogger om «all thing Norwegian», både slektsforskning, bøker og annet. Bloggens mål:

–fun & camraderie
–writing & research
–sharing useful information
–nudging, prodding & cajoling
–giving back

Har du slekt som endte opp i Washington State, kan dette være av interesse. Jeg ser at innlegget i går, 8. mars handlet om hva man kan lese i avisen Seattle Sunday Times, der det fantes en spalte  «Normannaheimen» Her er det nok noe å finne av interesse for den som altså har slekt som havnet i Seattle? I 1900 census var det faktisk 1.711 som sa de var født i Norway!

En siste blogg jeg av og til dukker inn i, er Nasjonalbibliotekets blogg, selvom den ikke egentlig er slektsrelatert, har den ofte stoff om ting som kan være relatert til hva vi holder på med. F.eks. digitaliseringen av bygdebøker og annen litteratur!

De skriver om sin blogg:

«… Denne bloggen vil gi mulighet til dialog direkte med oss. Her vil du finne opplysninger om prosjekter, nyheter fra biblioteket og informasjon om planer og arbeid. Spesielt gjelder det utviklingen av en nasjonal bibliotekpolitikk»

Les og kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.