Meny Lukk

Slekt i Sverige? ArkivDigital gratis i helgen!

Til helgen er det Släktsforskningens dag i Sverige. Arrangementer over hele det lange svenske land, med mange mange arrangementer. Ut fra det jeg ser av programmet, er dette det frivilliges- og bibliotekenes arrangementer, i samamrbeid med andre organisasjoner. Akkurat slik Slektsforskerdagen blir arrangert i Norge siste lørdag i oktober. En nærmest gratis folkefest for slektsforskerne og de deltakende utstillere og hjelpende hender. Noen komersielle aktører er med selvsagt, og en av dem er ArkivDigital, som jeg har hatt abonnemnet på i flere år. I Norge er vi jo så heldige at vi slipper å måtte betale for kildene, og det er vel ikke så mange år til før det svenske arkivverk også gir dette gratis til folket…..

Men, foreløpig er man altså nødt til å betale. Og igjen har jeg fått en hyggelig epost fra ArkivDigital, med følgende tekst:

ArkivDigital är gratis 16-17 mars 2013

På lördag, den 16 mars 2013 är det årets Släktforskningens dag. Släktforskarföreningar, bibliotek och andra intresserade har öppet hus, visar och berättar om släktforskning och allt det spännande man kan hitta när man släktforskar. Temat 2013 är «Soldaten i släkten – till fots, till häst, till sjöss».
Om du inte har möjlighet att besöka något evenemang, så kan du alltid titta in i vårt digitala arkiv. Fira Släktforskningens dag tillsammans med oss i vårt stora bildarkiv, helt i färg. Släktforska i våra snart 40 miljoner färgbilder gratis under helgen 16-17 mars 2013. Du hittar mycket spännande bland kyrkoböcker, domböcker, bouppteckningar, mantalslängder och andra handlingar.

Prøv dem ut! Har du mer enn et par slektninger du leter på, lønner det seg å ha et abonnement, og her kan du kjøpe både ukes (75,-), måned (195,-) kvartal (395,-) og halvår (695,-), i tillegg til ett år (995,-) og 2 år (1775,-).  Faktisk får du gjort veldig mye på en måned, om du forbereder deg godt, så abonnerer, og jobber bevisst med svensk slekt i en måned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.