Meny Lukk

For en dag i Family History Library! Og for et bibliotek!

Jeg har jo skrytt dette biblioteket opp i skyene tidligere, og det var ikke noen dårligere opplevelse å komme ditt i dag tidlig. Etter en hyggelig frokost med en av deltakerne, Arne – som har en far født i Norge, og som jeg kommer tilbake til om litt, stakk jeg bort til biblioteket for å være sikker på å få et bord nær bøkene jeg skulle jobbe med. Det er horder av slektsforskere i byen fra hele USA og resten av verden på grunn av Rootstech som starter om få dager, så jeg tok ingen sjanser!

Da jeg kom rundt hjørnet ca 07.45 var det faktisk bare 3-4 stykker i kø, men etter bare tre fire minutter var det minst 20 personer på rad og rekke bakover.

Enorme mengder med pc’er venter på besøkende. Disse er utstyrt med god internett forbindelse, og man kan selvsagt bruke dem til å søke i norske kirkebøker og andre digitale kilder, det er jo derfor norsk-amerikanerne er her

flere pc’er – jeg vet ikke hvor mange, men det må være hundrer!

  

jeg har tatt bilde av disse hyllene før. Det vil si, nå er Norgesavdelingen enda større! Til og med de nyeste bygdebøkene for Hole (buskerud) og Sørum (Akershus) er tilgjengelig!

Mer bygdebøker og annen slektslitteratur fra Norge. I tillegg har de en mengde slektsbøker som ikke er på hylla.

Enda mer! Og det var med litt flir jeg så at Sverige/Finland fremdeles deler 2 slike hyller… (selvom jeg er flere deler svensk selv).
 

Det er ikke uten grunn at dette er Slektsforskermekka!!! (Det er ikke bilde av samme hylla 2 ganger)

Men dagen skulle bli hektisk, nøtteknekking, opprydding og litt annet, og så kom Lag-gruppen fra foredrag. Dagens lykkeligste mann var Arne, som fikk 3 nye generasjoner i sin familie. Moro å hjelpe når det er slekt fra Oslo! Gratulerer med nye slektninger Arne!

Arne får hjelp av Steve til å finne gårdene slekta kom fra i Norge. Og – det skal sies, det er utrolig bra kartmateriale i disse skuffene! Og det er deilig oversiktlig, og tilpasset selvbetjening, men det er minst 10-15 personer som hele tiden rusler rundt og kan hjelpe. Og i skranken har de egne dedikerte «luker» hvor man kan spørre om de enkelte geografiske områdene. På den måten får man hjelp til det man lurer på av en som kan en del om dette.

Dette var dagens middag…. jaja er ikke så farlig da – blir vel ikke mager bare på grunn av manglende store retter!

Etter middag var det først informasjonsforedrag, og vi tok klassebilde. Kjempefin gjeng, morsom, og så interessert! Mange har drevet med slektsforskning i mange år, og får nå hull på sine slekts-nøtter! Kjempegøy å kunne være med! 😀 På bildet manglet Sheila og Arne, de var ikke med på kveldsarrangementet.
Vi fikk hyggelig og overraskende hjelp fra norske Karin, som bor nord for Salt Lake City, hun er fra Porsgrunn, er en drivende god slektsforsker, og kom inn på biblioteket for å være med og hjelpe gruppa med tyding og oversettelse, og å lete. Hun løste et par skikkelige floker hun også!
Gleder meg allerede til i morra! Da skal jeg opp i USA-avdelingen og sjekke et par ting mikrofilmavdelingen, både for meg sjøl og for et par jeg har lovet å sjekke. Så blir det full rulle med frivillig hjelp til gruppa utover dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.