Meny Lukk

Da har vi registrert oss hos Rootstech…. og siste kveld med Norwegian Lag gruppa!

og jeg må innrømme, jeg gleder meg som en unge til klokka 07.30 i morgen tidlig, da skal jeg nemlig rundt i utstillingshallene sammen med flere av de «store» bloggerne her i USA; og vi får omvisning før hordene kommer!

Dette er omtrent som å sette en unge i godteridisken, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne! Så jeg kommer til å ta dette veldig som en unge, forsyne meg rått og hemningsløst, og heller vaske meg litt når jeg kommer hjem. Blir sikkert mye forskjellig å måtte sortere etter hvert!

jomfruelig og fredelig på lesesalen (i ca 3 minutter)

Men – dagen i dag startet også tidlig, jeg var nr. 3 i køen foran døra til biblioteket! Og det var jomfruelig og fredelig da jeg kom inn i lesesalen!

Dagen har ellers vært fylt med gledesutbrudd fra flere av de deltagende i Norwegian Lag-gruppa, de har fått til å lete sjøl, de har fått hjelp til å oversette totalt uinteressante dokumenter, og også viktige interessante ditto, Arne har fått enda flere ancestors (nå er vi vel oppe i 15 direkte aner i Agderfylkene (som jeg ikke vet noe om, men man blir jo flink etter hvert) og Steve har fått litt mer å tygge på i Buskerud. Janet har jobba mye i Søndre Land, Gloria i Aust Agder, Mark hadde mye i flere fylker, og de andre hadde mye i litt forskjellig. Utrolig moro å kunne hjelpe, og jeg lærer noe nytt, også om norsk slektsforskning, hele tiden!

Hele Lag-gruppa gikk samlet til messe-området for registrering. Det er ventet minst 5.000 deltakere, så det var nok greit å kunne gjøre dette dagen før HovedDagen! Dette gikk på AlfaBetet, og for meg var det greit, kun 2 i kø foran meg i «C-D»-skranken, og ca 15 i «H-I-J» skranken (for Torill, jeg registrerte henne også siden hun satt på en flymaskin da dette spennende evenemanget gikk av stabelen…)  – så jeg var ferdig bevesket og beskiltet i løpet av mindre enn 15 minutter! Flott veske, – var plass til både 4 liter vann og en flaske vin i den! (men det er en helt annen historie)

Etter regisrtering var det siste middagssamling, og det var litt vemodig men hyggelig. Alle var enige om at vi hadde hatt en hyggelig tur.. og vi møtes helt sikkert neste år!

Det blir mye «reiseskildring» (og jeg kan love at smørbrødene er lave, og middagene koster under 10 dollar), men jeg kommer til å senere komme litt inn på metoder jeg brukte for å hjelpe våre Norwegian Lag-week venner. Og for å si det sånn, mye av hjelpen gikk med til å finne ut av nye digitalarkivet!

Tone og meg – kollegaer i samme firma uten å vite!
foto: Steve med mitt kamera!

Det mest spennende som skjedde i dag, var at jeg tilfeldig nesten snublet over ei hyggelig jente som satt og studerte noen bygdebøker mellom hyllene her, og etter omtrent 30 sekunder sier Tone (som er gift med en amerikaner og bor i Salt Lake City) – du jeg har da sett deg før?? Og for å gjøre en lang historie kort, det stemmer – vi jobber begge for et firma her i USA, og har jobbet på samme prosjekter! Så morro!  Vi utvekslet adresser, og kan hjelpe hverandre Det er noe av det viktige med hele Rootstech – networking! Og vi har allerede starta!

Jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.