Meny Lukk

Rootstech 2013 – dag 1

Etter omvisning i utstillingshall nr. 4 i Det enorme messesenteret Salt Palace Convention Center (som ligger 2 minutters gange fra hotellet) fikk alle Geneabloggerne prioriterte seter på de første radene i foredragssal nr. 1 –  jeg tror det var plass til minst et par tusen mennesker der. Og det var fullt! Føltes rimelig kult å sitte der!

«Keynote» (hovedforedrag) for første dag ble ledet og introdusert av Familysearch.org’s  markedsdirektør Shipley Munson. Han introduserte først presidenten for Familysearch Dennis Brimhall som tok over hos Familysearch i 2012. Han hadde mye klokt å si, mest om framtiden, selvom vi stort sett jobber med fortiden. Hans viktigste budskap var å dele historien nå! Etter presidenten introduserte Shipley Munson den fantastiske historiefortelleren (han er faktisk profesjonell historieforteller etter det jeg forsto), Syd Lieberman, som bergtok publikum med sine enkle familiehistorier. Beviset på at familiehistorie ikke behøver å inkludere kjendiser eller presidenter, mord eller store penger og gull, for å kunne bli fortalt på en fin måte! Etter Lieberman kom Shipley Munson igjen smilende og fornøyd ut på scenen, (og mobilen hans ringte, det var LDS-church sa han…!!!) – og introduserte dagens siste «Keynote» speaker, mannen som fikk prisen for beste «speaker» i fjor, nemlig presidenten i Federation of Genealogical Societies, og «lead genealogist» hos Findmypast.com Josh Taylor. Jeg skjønner godt at han fikk «best speaker» pris, han var utrolig inspirerende, morsom (uten å være flåsete), dyktig og interessant. Alt på en gang! Hovedbudskapet hans var å få igang ungdommen, og beskjeden gikk til produsenter av teknologi for unge.

Og jeg fikk perler av DearMyrtle, så jeg er fra nå av en Geneablogger der jeg rusler rundt! 

Etter Keynote, tok Torill og jeg oss en tur over til hotellet og en kopp kaffe, for å oppdatere litt på et par saker vi holder på med og planlegge dagen. Jeg hadde et par foredrag jeg hadde lyst til å høre (men det ble det aldri noe av, det er en annen historie).  

Så hadde vi meldt oss på en «presentasjonslunsj» hos Familysearch.org – og der fikk vi KremBord på grunn av Elaine, en av lederne i slektsforsker-avdelingen i LDS-kirken (jeg er usikker på stillingsnavnet hennes, på Facebook er hun Deputy, Chief Genealogical Officer), Elaine har vi hatt med å gjøre gjennom Norwegian Lag Week. Sammen med oss rundt bordet var det folk fra Association of Professional Genealogist (med svenske aner), noen var vår egen Norw. Lag gruppe, leder for en av Tysklands slektsforskerorganisasjoner, og en dame med norske aner fra Minnesota. (og oss Norske fra Norge). Koselig! Det er disse tingene jeg har gledet meg til, å møte andre som driver med det samme, og brenner sånn for det at de er villig til å dra et stykke for å oppleve det! Etter maten (som ikke var så mye å skryte av) fikk vi innsyn i Nye Family Tree hos Familysearch, det skal jeg blogge om senere.

Maten så grei ut, men var ikke så veldig spennende (orkideen var god..)


Etter lunsj gikk jeg rundt i en fantastisk utstilling og fikk presentert både spennende nyheter og snakket med en del spennende mennesker. Jeg møtte New Zealendere/Australere på en stand, som i tillegg var Geneablogger, 

Zew Zealand.. og de skal på Cruise!

 og på en annen stand Malta Family Tree. De var litt lei av at alt dreide seg om UK og Irland, Malta ble liksom alltid glemt. Så de hadde bestemt seg for å dra til Rootstech. Og det synes jeg var en god ide, selvom jeg ikke har noe slekt på Malta….


Resten av runden vil jeg skrive om i egne innlegg, da det går på produkter eller andre spennende saker, og de fortjener litt mer enn en stemningsrapport.

Men endelig fikk jeg i hvertfall hilst på Geneablogger-sjef Thomas MacEntee! Og sjekk de fine «perlene»!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.