Meny Lukk

The Mormon Tabernacle Choir – Land that I Love

Det er ikke til å legge skjul på at det å vandre rundt i de nærmeste kvartalene til Family History Library her i Salt Lake City innebærer å møte mennesker og omgivelser som tilhører «Mormon-kirken» – eller som de helst kaller seg selv nå – … Latter day Saints.

Religionen gjør selvsagt mye med denne byen, og det over alt. Tempelet synes nesten hvor enn man går, (og det er vakkert, og utilgjengelig for andre enn kirkens egne medlemmer). Tabernakkelet, som utenfra ligner litt på en ishockey-hall, er et landemerke i de lavere etasjer. Og vi skal ikke glemme at det er religionen som gjør at «Mormonerne» er verdensmestere i slektsforskning, og byen med sitt fantastiske Family History Library blir kalt «slektsforskernes Mekka». 

programmet fra konserten.

I kveld ble Rootstech-deltakerne ønsket velkommen til en minikonsert med The Mormon Tabernacle Choir, et av de flotteste korene her i USA. De teller 360 frivillige sangere, menn og kvinner, som i løpet av et år samles rundt 150 dager! Dette inkluderer øvelser og konserter.

Gruppen vår på ca 15 Norwegian Lag Week deltakere ble med vår gode venn Elaine fra «kirken» – hun ordnet oss selvsagt «VIP»-billetter, og vi satt også sammen med våre gode venner Charlotte og Olof (regner vel med at Elaine hadde en finger med i spillet så de kom inn også! Før selve konserten ble «VIP’ENE» hilst velkommen av «speakeren» – og vi ble spesielt hilst, både Norway-lag’erne og svenskevennene våre (og en del andre direktører og presidenter for forskjellige slektsrelaterte selskaper som var til stede pga Rootstech).

glade svensker – Charlotte og Olof!

Konserten i kveld var en spesiell konsert tilegnet Irving Berlin, «Land That I Love – The Immigration of Irving Berlin. Den var ikke spesielt religiløs, men hadde historiedel om hr. Berlin, som har komponert mange av de sangene vi kjenner som «svisker» i dag. 

I programmet for konserten står det bla.:

«In 1920 when Irving Berlin recalled his own mother’s words and wrote of America as «land that I love», he reminded us that wherever we live today …[..].. the land were we live is often the land that we come to love. And when many of our grandparents and great grandparents have come from other places, too, become lands that we yearn to know and maybe even learn to love».

Slektsforskeren i meg greide ikke å la være å finne passasjerlisten på Ellis Island, der Israel Beilin ankom med «Rhynland» fra Antwerpen til New York i 14. september 1894.

familien Beilin var opprinnelig fra Russland.  (fra www.ellisisland.org)

Nå var det ikke så mange sanger som var Irving Berlin materiale, men de hadde satt sammen en film/bilde/historie film, som nok inngår i en del av temaet for Rootstech – fortell din historie.

bildet er tatt før konserten (det var heldigvis forbudt å ta bilder under konserten).

Selve orgelet og bygningen har sin egen historie som du kan lese her på Wikipedia

2 kommentarer

 1. Greta

  Du sier at det ikke var lov å fotografere under konserten, var det noen som brydde seg om det da?
  Det er forbudt under konserter her også, men det er blitt så ille nå at man kun ser opplyste skjermer foran seg. Det er med nød og neppe at man ser de som står på scenen…

  Vel det var et hjertesukk. Kos dere videre over there.

 2. Laila Christiansen

  Hei Greta, vet du hva? Jo folk her respekterte faktisk det fotoforbudet. Jeg så en blitz helt i begynnelsen, (det kan være at noen snikfotograferte mellom folk, men jeg så ikke en eneste lysende skjerm heller). Så ja, her respekterte de at det ikke var lov.

  Slektsforskere og mormonere er jo veldig lydige mennesker 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.