Meny Lukk

Rootstech 2013 – dag 3

Siste dagen av Rootstech hadde jeg bestemt meg for å snakke med et par av de DNA-representantene som var tilstede.  Jeg tok de jeg så uten å lete, og det var AncestryDNA og Family Tree DNA.

DNA er noe jeg ikke skjønner meg på i det hele tatt, men har skjønt at mulighetene er mange, og at det er veldig spennende. Og dyrt.

Jeg har lest litt på DIS-Norges DNA-sider, og jeg ble vel kanskje litt klokere, og utfra det skotten fra Clan MacLaren hos Family Tree DNA fortalte etter at jeg hadde lagt fram min slektsnøtt av en farmor, forsto jeg det sånn at det var mulig med en ganske høy prosents sjanse å bekrefte/avkrefte farmors biologiske far. Jeg har identifisert hvem han kan være og at han har andre etterkommere. Så da får vi se hva vi gjør, dette er en kinkig sak, da jeg eventuelt må kontakte mennesker jeg ikke kjenner, som ikke vet om oss (regner jeg med) og som kanskje ikke er så veldig glad for at bestefar dro til Amerika og lot konemor med 3-4 barn bli igjen i Oslo. Jeg vet ikke om han kom tilbake, jeg vet bare at han dro til Amerika, og at kona og barna bodde i flere år uten mann i huset, og plutselig er hun enke.

Vi får se, jeg må tenke veldig hardt på dette. Men jeg har allikevel lyst til å ta en «Family Finder» test, som kan identifisere slektninger innen 4-5 generasjoner, og fortelle om etnisk opphav. Nå vet jeg forsåvidt at jeg er Ullsøkning, men jeg kan jo ha noen afrikanske aner langt der bak?

Tilbake til Rootstech…
Jeg stoppet også ved Backblaze-standen, den var stor og bemannet med solid fagkunnskap.  Jeg trenger et automagisk backupsystem, som også kan hjelpe meg å rydde i alle backupene jeg har. Og etter at jeg hadde beskrevet min uorganiserte backup, (men jeg har backup!) mente gutta at det ikke var noe problem, produktet deres er laget for slikt. Så jeg skal teste det ut, og forteller senere hvordan det gikk. Jeg tror ikke på «gratis» – det er ikke noe her i verden som er gratis. Og jeg satser ikke på et gratis produkt når det gjelder å ta vare på dataene mine utenfor huset. Backblaze har en pris man kan leve med, og da er det først å teste, så får vi se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.