Meny Lukk

Australia og New Zealand på Rootstech 2013

På en av mine mange spaserturer rundt i Expo Hall 1 i Salt Palace, stoppet jeg ved standen til «Unlock the Past». som skriver om seg selv på sine sider: 

Unlock the Past is about promoting history, genealogy and heritage in Australia and New Zealand. It is a collaborative venture involving a team of expert speakers, writers, organisations and commercial partners throughout Australia, New Zealand and overseas.

Unlock the Past

Jeg har ikke noe slekt (etter det jeg vet foreløpig) i Australia eller New Zealand, men det er alltid fint å knytte kontakter, man vet aldri hvor og når man får bruk for dem! Og det er jo ikke lenger bare min egen slekt jeg jobber med, så kontakter i profesjonell sammenheng er også lurt å samle og pleie.

Senere møtte jeg også Alona fra Australia, ei utrolig hyggelig jente, som i tillegg er litt yngre enn den gjennomsnittlige slektsforsker. Alona er spretten og fargerik (selvom jeg tror hun liker seg best i svarte klær), og hun er festlig og inkluderende.

Alona har sin egen slektsblogg, hvor hun skriver som oss andre, om det som rører seg i hennes slektsverden.  Hun har for ikke så lenge siden vært på slektsforskercruise. Det er veldig fristende. Men dersom jeg skal være med på noe sånt, må det være med enten Norge (eller kanskje Skandinavia), eller USA som hovedområder. Det er også flere program-leverandører som arrangerer Cruise-møter, bla. Legacy (som jeg selv bruker) og The Master Genealogist. Cruise er en flott måte å møtes på, man har alt innen rekkevidde, og man har det sosiale hvor man knytter kontakter.

Alona og meg i fotoboksen…

Jeg var så heldig å møte Alona i fødselsdagsselskapet til Thomas MacEntee i Salt Lake City. Thomas er «sjefen» for Geneablogger.com, og selskapet var rett og slett  «who is who» i den internasjonale slektsforsker-verden. De store bloggerne var der, og også vi små….Bildet over tok vi i fotoboksen som Thomas parkerte midt i festlokalet, og ba alle om å ta turen  innom. Alona og jeg fant ut at vi ville ta bilder sammen, og de ble jo kjempefine!

Geniaus – Jill Ball fra Australia – var en av de offesielle bloggerne på Rootstech 2013, og hun intervjuet Alona. Intervjuet viser godt jenta fra Australia, fargerik og morsom, og ikke helt den typiske slektsforsker/slektsblogger!

3 kommentarer

  1. Alona Tester

    Hello from Australia … we meet again. It was fabulous to meet you and Torrill in person at RootsTech (well actually Thomas’ party), and those photos did turn out really well. Thank you for your kind words (and for Google translator).

    And you just never know we may meet in person again, as our 2015 genealogy cruise is heading out the Scandinavia direction. Till then there is social media! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.