Meny Lukk

Rootstech 2013 – etterdønninger, bokpakke ankommet!

Å slippe meg løs i Expo Hall 1 under Rootstech 2013 var som å slippe en liten tass løs i en godtebutikk! Kredittkortet smeltet, og lommeboken ble slank!

Hos Family Roots Publishing com ble jeg kvitt en del dollar, men jeg synes ikke det var noen ublu priser, og under over alle undere, de sendte meg det jeg handlet gratis til hjemmeadressen vår i Englewood, noe som gjorde at jeg ikke fikk overvekt i kofferten hjem. I tillegg fikk jeg en bok gratis!

Jeg fikk med meg et par bøker jeg virkelig vil få glede av. Den ene er en liten sak som heter «What did they do? – in Danish» av John E. Herl. Denne har over 150 sider med yrker/betegnelser på dansk, og oversatt til engelsk. Mange av de historiske yrkene er ikke alltid like lett å oversette til engelsk, og de er i hvertfall veldig ofte det samme på dansk som på norsk.  Siden veldig mange av mine oppdragsgivere er fra USA/engelsktalende land, vil denne boken bli et stort pluss og være tidsbesparende når jeg skal skrive rapporter osv.   Jeg tror nok denne boken vil være vel verdt pengene.

En annen bok jeg kjøpte med meg, «Courthouse Research for Family historians» av Christine Rose vil også bli lest fra perm til perm, da dette er noe jeg bør vite mer om, og jeg har tenkt å sjekke ut Courthouse Research her i Florida for å se hvordan det virker, og hvordan man bruker «courthouse» records. Spennende.

Bakpå boken står det blant annet:

«Step by step this book will guide you to use and interret wondross records within courhouses throughout the country».

Om boken hos FRP:

The only guidebook devoted totally to courthouse research. From an author who has researched in more than 500 courthouses of the U.S. Christine starts with the preparation, giving advice on which courthouse to research first, how to prepare, and how to get past the clerks into the records. She then offers concrete examples of what will be found in each office, how to use the indexes in that office, and how to interpret what is found. Going beyond the location of the record, she discusses evaluation of the records, significance to your family’s search, and many other facets of research. Written in a clear style, concise, and with many tips for novices to advanced researchers.

Og boken er varmt anbefalt av flere kjente slektsforskere og forfattere av slektsforskerlitteratur her i USA, så jeg regner med at boken er kvalitetsmessig bra.

Godt jeg har noe å gjøre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.