Meny Lukk

Anne-Lise Skillinghaug, venn og slektsforskerkollega, 1947-2013

Det var med stor sorg jeg mottok budskap om at en god venn, slektsforskerkollega og nesten-slektning, Anne-Lise gikk bort i dag, 6. april 2013.

Anne-Lise kom inn på DISchat for flere år siden, og ble en av «stamgjestene» der. Hun var på den tiden i kø for lungetransplantasjon, og DISchat var en fantastisk mulighet for henne til å møte andre slektsforskere uten at hun måtte anstrenge seg for mye. På denne måten fikk hun mange nye venner innenfor slektsforskermiljøet, som senere har kunnet nyte godt av hennes vennskap og hennes glede av å kunne dele og hjelpe. Jeg har hatt stor glede av Anne-Lises lune humor, hennes hjelpsomhet og vilje til å lytte, mest i skriftlig sammenheng på «bakrom» på DISchat, og for meg vil dette være de gode minnene.

Etter at Anne-Lise gikk gjennom en vellykket lungetransplantasjon, ble hun så mer aktiv også ute i vårt miljø, og hun kom helt til Jessheim for å være med på vår åpne dag på biblioteket der. Så stor var gleden hennes over å få være med og hjelpe.  Anne-Lise fortalte stadig på vår DISchat at hun skulle på møter i DIS-Vestfold, eller hun skulle på møte i det lokale historielaget. Det var stadig slektsforskning på tapetet.

Anne-Lises dugnadsånd viste seg særlig i det å hjelpe andre med slekt, og med å være med på gravminne-registrering for DIS-Vestfold, og ved å ha norgesrekord i dataregistrering av 1875-tellingen. Også de mange brukerne av DIS-Norges slektsforum har hatt stor glede av Anne-Lises hjelpsomhet, over 1.500 innlegg sier litt om hennes vilje til å hjelpe!  Hun fikk oppleve å motta status-tunge DIS-Vestfolds hederspris 2013, en pris hun virkelig fortjente.

For ett og et halvt år siden ble Anne-Lise rammet av brystkreft, som senere  spredte seg til flere deler av kroppen. Det var kampen mot denne sykdommen hun tapte i dag.

Anne-Lise viste i sin blogg, som var både en slekts- og privatlivsblogg, at hun også hadde et annet og enda viktigere holdepunkt i livet, nemlig hjemmet, barna og barnebarna. Det er til disse mine tanker går i dag. Jeg lyser fred over Anne-Lises minne.

2 kommentarer

  1. Liv Ofsdal

    På vegne av den nærmeste familie vil jeg rette en stor takk til dette innlegget som gir en flott beskrivelse av Anne-Lise, sånn hun opplevdes i flere sammenhenger.

    Vennlig hilsen Kåre, Frank, Arild og Ingar med familier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.