Meny Lukk

Familysearch i ny drakt – men hva er nytt? (Mye!!)

Under Rootstech 2013 lanserte www.familysearch.org sitt nye produkt, «FamilyTree». Siden jeg er mest for å ha slekta på min egen pc, har jeg ikke satt meg in i FamilyTree, men det er et interessant produkt, fordi det ikke bare er folks slektsforskning som ligger der, men man kan også søke inn  alle de indekserte kildene.  Jeg har ikke gjort noe annet enn å teste dette under en av sessionene vi hadde på Rootstech-konferansen, så jeg skal ikke si noe om dette før jeg har sett mer på FamilyTree.

Etter Rootstech-konferansen, ble vi lovet «nye Familysearch» – og nå har den kommet. Det er mye nytt, og mye å sette seg inn i!

Forsiden hos Familysearch er helt ny, og skal gi brukerne en ny opplevelse, jeg er helt enig, opplevelsen har blitt ny. Så får vi se når vi blir vant med den, om opplevelsen blir bedre.

Forsiden på http://www.familysearch.org

Jeg skal ikke fortelle hva som er nytt osv på Familysearch, jeg skal reklamere for et «Webinar» fra LegacyFamilyTree, de har nemlig de siste par årene kjørt stort på «webinarer» for slektsforskere. Utrolig mange bra leksjoner, både om Legacy, slektsforskning generelt, og andre relevante temaer. Noen er gratis, andre må man betale for. Sjekk her for å se. (Alle er på engelsk).

Det «webinaret» som er relevant i forhold til mitt tema i dag, er «What’s new at Familysearch.org» – vel verdt en kikk. Dette webinaret er gratis. Her kan man også laste ned «syllabus» gratis, slik at man kan lese selv. 

Selve «search» – har fått et nytt fjes også, men søkemetodene er noenlunde de samme. Det er en del nye funksjoner.  Jeg skal komme tilbake til dette i et senere innlegg. Webinaret viser hva som er nytt på en fin måte. (men på engelsk). Ta deg tid til å se webinaret,  det sparer deg for mye tid om du bruker Familysearch, og lærer deg noe nytt om du ikke bruker Familysearch!

En advarsel og huskeregel:
husk at mye av det som ligger på www.familysearch.org er donerte data fra andre slektsforskere, og ofte amerikanere, annet er indeksert av frivillige, som kanskje ikke kjenner til norske stavemåter. Alt du finner her, og på andre nettsteder/bøker eller annet, sjekkes med originalene. Jeg stoler aldri på andres arbeide, men bruker det som en pekepinn på hvor jeg kan lete. Familysearch sparer meg for timesvis med leting i kirkebøkene, men jeg sjekker alltid originalene for å se at det er transkribert riktig.

Familysearch.org skriver om seg selv:
About Familysearch:

It’s all about Family. FamilySearch is a nonprofit family history organization dedicated to connecting families across generations. FamilySearch believes that families bring joy and meaning to life.

Familysearch’s vision:
Learning about our ancestors helps us better understand who we are—creating a family bond, linking the present to the past, and building a bridge to the future.
Our vision is carried out by a dedicated team of employees and volunteers who work tirelessly to preserve and share the largest collection of genealogical and historical records in the world. We strive to create and link the best and most valuable research resources to help people discover who they are by exploring where they come from. For over 100 years, FamilySearch and its predecessors have been actively gathering, preserving, and sharing genealogical records worldwide. 
Kilde:
www.familysearch.org

3 kommentarer

  1. Greta

    Jeg prøvde FamilySearch for en stund siden og fant mye nyttig der. Men når man skal begynne å betale er det fryktelig dyrt så det ble med forsøket.

  2. Laila Christiansen

    Hei på deg, Greta. Familysearch er gratis og har for alltid vært det. De har heller ingen planer om å begynne og ta betalt. Det eneste er at dersom du skal lage «FamilyTree» må du registrere deg, noe som er fullt forståelig. Men jeg er altså helt sikker, FS er gratis.

    Er du sikker på at det var Familysearch og ikke Ancestry eller noe annet du prøvde?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.