Meny Lukk

Kirkebøker fra «norske» stater i USA – Familysearch.org

(tidligere publisert 12. august 2013)

Jeg har tatt på meg å finne etterslekt etter en nordmann i USA, og dette skal være kildebelagt med mer enn «oldemors dagbok». Så, siden jeg vet at mange av disse slo seg ned i et spesielt område, har jeg sjekket litt om kilder og slektsinformasjon fra dette konkrete området i Wisconsin. I dette innlegget skal jeg nevne kun Kirkebøkene:

Så. Dersom du leter etter slekt i «det norske» Amerika, kan du være heldig og finne norske kirkebøker fra disse norske kirkesamfunnene, og noen av dem heter til og med «Ministerialbog» og er skrevet av norske (eller i hvertfall skandinaviske prester).

Siden jeg fant mange av de personene jeg lette etter på www.familysearch.org som avskrifter forskjellige kilder (ikke donerte data), tok jeg en titt i katalogen til http://www.familysearch.org

 Resultatet som kom opp var:

Jeg valgte:

Og det var veldig interessant det jeg fikk opp. Jeg valgte First evangelical Church linjen og fikk opp informasjon om det som var filmet:

Ved å klikke på filmnr. til høyre, kom jeg inn i et skjema der jeg kan bestille filmen til lån til Norge fra Salt Lake City. Dette koster 7,5 USD pr. film, og det synes jeg er veldig rimelig, dette inkluderer nemlig frakt over dammen! Filmen må leses i LDS-kirken i Hekkveien, og det er bare hyggelig å besøke dem.  (Du må registrere deg som bruker av Familysearch.org noe som er ufarlig og gratis, de har aldri prøvd å omvende meg).

Den ene filmen jeg har bestilt, inneholder faktisk mer enn bare den kirken jeg skal se i, tror jeg kommer til å bruke kameraet flittig, og ta bilder av i hvertfall den øverste, Ministerialbog 1850-1948! Det må jo være en norsk kirkebok!

 1. Ministerialbog, 1850-1948
  • Sugar Creek Menighed (Sugar Creek Township, Wisconsin)
 2. 2.Church records, 1883-1931
  • Methodist Episcopal Church (Elkhorn, Wisconsin)
 3. 3.Church records, 1853-1941
  • Church of St. John (Elkhorn, Wisconsin : Episcopal)
 4. 4.Methodist Church records, Waupaca County, Wisconsin, 1872-1882
 5. 5.Church records, 1861-1931
  • Methodist Episcopal Church (Sharon, Wisconsin)
 6. 6.Church records, 1881-1959 [Allens Grove, Wisconsin]
  • First Methodist Episcopal Church (Allens Grove, Wisconsin)
  • First Methodist Episcopal Church (Allens Grove, Wisconsin)
 7. 7.Church records, 1858-1940
  • First Evangelical Church (Whitewater, Wisconsin)

Jeg bestilte filmene 30. juni, men de måtte filmes på nytt (for en service!), så det tok litt tid. Den 24. juli fikk jeg beskjed om at filmene er «shipped» – så da blir det spennende å se når jeg får beskjed om å pakke snippsekken igjen, for å ta turen til Hekkveien 9!

Spennende, jeg kommer tilbake med en reiseskildring, og informasjon om hvordan disse kirkebøkene ser ut.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.