Meny Lukk

Alt for Norge – 4. episode, (eller: I’m in a Bunad on Syttende mai)

Fra venstre Jørgen, Greg, Colby, Liv, Berit, Karac, Angela, Travis, Andy og Erik Viking.
(Foto: Alt for Norge  – lagt ut med tillatelse 🙂

Det har blitt en «tradisjon» at deltakerne i Alt for Norge får ikle seg det norskeste av det norske, nememlig bunad. Rap’en de laget i fjor «I’m in a Bunad, on Syttende mai» kverner i hodet akkurat nå. (Youtube-link, lagt ut av Alt For Norge selv på deres Facebookside i fjor).

Jeg vet ikke hvor alle har opphavet sitt av de forskjellige deltakerne, men jeg ser at i hvert fall Angela og Liv har fått bunader som passer til deres opphav. noen av jentene har fått bunader som er litt vel store i størrelsen, men vi kan jo ikke forlange at de blir tilpasset for en dags bruk. Lua til Andy er altfor stor. Den er sydd slik at den ville vært stor på alle, så jeg er usikker på bakgrunnen for den størrelsen. Den skal sitte mer bakpå hodet, ikke dekke hele, slik denne gjør. Men, det kan jo være noe nytt som har kommet…

Etter det jeg kan se fra bildet:
Jørgen i Sør-Trønderlagsbunad
Greg kan se ut som har fått på seg en Rogalandsbuna
Colby har fått på seg en Gudbrandsdalsbunad
Liv har fått på seg den grønne Nordlandsbunaden
Berit har fått en Sunnfjordsbunad med rødt liv
Karac kan se ut som han har fått på seg en Sognebunad.
Angela har fått på seg en blå Vest-Telemark bunad
Travis er ikke så lett å se på dette bildet, men ser ut til å være bunad fra Ulvik
Andy Halversen i en rød Romeriksbunad L40
Eric Viking er ikledd en Sognebunad

Siden en av mine side-interesser har vært bunader siden ca 1999, (jeg har en egen side med mange norske bunader, men denne er ikke oppdatert på flere år), synes jeg at det er veldig moro at de bruker bunadene som en del av programmet. At ikke alle får bunader fra stedene «sine» er greit, men det er også moro at noen får «sin» bunad.

Jeg gleder meg til episode 4! I’m in a bunad….

Kilder:
egen kunnskap
http://www.lailas.net/bunads
Haugen, Bjørn Sverre Hol. Norsk Bunadleksikon: Alle Norske Bunader Og Samiske Folkedrakter. [Oslo]: N.W. Damm & Søn, 2006

1 kommentar

  1. Anonymous

    Flott blogginnlegg, og med oversikt over hvor bunadene kommer fra. Jeg kjenner bare igjen en bunad (som ikke er med på bildet), Nordmørsbunaden. OddvarJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.