Meny Lukk

Top 100 Genealogy Websites of 2014 (De topp 100 slektsforsker-nettsteder 2014)

 Jeg møtte Alona Tester (blogger Lonetester) på Rootstech2013 i Salt Lake City. Bloggen hennes handler mye om slektsforskning i Australia, men også om hvordan hun tar vare på familie-klenodier, skanner bilder og hvordan hun organiserer. Alona har ansvaret for en annen blogg også, nemlig for firmaet hun jobber for, Gould Genealogy, og den er verdt å følge om du har interesser «down under».

Forleden dag delte hun med oss at bloggen hun har ansvaret for «Genealogy and History News» var med i listen «Top 100 Genealogy Websites of 2014» – fra nettstedet GenealogyInTimeMagazine

De har de tre siste årene laget en slik liste, sier de selv på nettsiden,  og det er interessant å se hva og hvem de ranker i lista si. Noe som er veldig hyggelig å se, er at både DIS-Norge og Arkivverket (Digitalarkivet) er med i rankingen, Digitalarkivet på plass nr. 13 og DIS-Norge på plass nr. 34. De var begge på lista i fjor også.

Noe jeg synes er litt «skremmende» men fullt forståelig, er at MyHeritage og Geni.com ligger så høyt på. (hhv. nr. 4 og 5). Jeg har ikke noe imot disse nettstedene, men jeg skulle ønske flere slektsforskere sluttet å bruke de enkle koblingsmulighetene som finnes der, da det er utrolig lett å koble feil. I tillegg anbefaler jeg alltid folk som spør – å bruke et program lokalt på egen pc for selve registreringen, og heller bruker f.eks. Geni, MyHeritage, Ancestry.com, TNG eller andre nettbaserte programmer for presentasjon og visning av slekta på nett.

Andre kjente og kjære nettsteder er med på lista, selvsagt Ancestry.com (på topp) og Familysearch.org (nr. 3) – men også blogger jeg følger ligger godt an. Hyggelig å se at Randy Seavers blog Genea-musings  har kommet på lista, han har jeg møtt i Salt Lake City, og han har vært i Norge på besøk.  Bloggen hans inneholder alltid interessant stoff, og etter lanseringen av Legacy v.8 har han skrevet mye om hvordan han opplevde overgangen fra 7.5.

Her kan du lese hvordan de har jobbet fram lista og du kan se lista her.

Gratulerer!

his is our third annual review and ranking of the top 100 most popular genealogy websites. Once again, we spent countless hours compiling an extensive list of genealogy websites from around the world. The list and the accompanying article provide considerable insight into the genealogy industry. It can also help you discover some interesting new genealogy website – See more at: http://www.genealogyintime.com/articles/top-100-genealogy-websites-of-2014-page01.html#sthash.8PUGSFr8.dpuf
This is our third annual review and ranking of the top 100 most popular genealogy websites. Once again, we spent countless hours compiling an extensive list of genealogy websites from around the world. The list and the accompanying article provide considerable insight into the genealogy industry. It can also help you discover some interesting new genealogy websites. – See more at: http://www.genealogyintime.com/articles/top-100-genealogy-websites-of-2014-page01.html#sthash.8PUGSFr8.dpuf
This is our third annual review and ranking of the top 100 most popular genealogy websites. Once again, we spent countless hours compiling an extensive list of genealogy websites from around the world. The list and the accompanying article provide considerable insight into the genealogy industry. It can also help you discover some interesting new genealogy websites. – See more at: http://www.genealogyintime.com/articles/top-100-genealogy-websites-of-2014-page01.html#sthash.8PUGSFr8.dpuf

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.