Meny Lukk

Sørum – Nærings og bosettingshistorie bind 5 – endelig hjemme i hyllen min!

Før jul fikk jeg en mail fra J. E. Horgen, bygdebokforfatter for bøkene for Sørum. Han kunne fortelle at Frogner-bindet (bind 5) av Sørum – Nærings og bosettingshistorie, var klart og kunne leveres.

I denne boka finner jeg min morfars farsslekt tilbake til 1600-tallet! Vi har hatt manuskriptet for gården til gjennomsyn, både mamma, jeg og flere i familien, slik at vi kunne komme med innspill. Bilder av tippene våre er også med i boka.

Sørum-bøkene – bind 5 oppslått på Myrer, med bilder av
min bestefar og alle hans søsken nede til høyre, og de to bildene over
er av mine tippoldeforeldre, Christopher Olsen (1811-1889 og
Kristine Jensdatter (1817-1884)
Bildene eies av familien.

Siden jeg var med på en del av registreringsarbeidet fikk jeg dette bindet av Horgen, fritt levert på døren hos min mor. Jeg lot henne få den, siden hun også har vært med på fremforskningen av en del av slekta. Men, som det snille barn jeg er, fikk jeg så et eget eksemplar i jule- og bursdagsgave av mine foreldre!

Og i dag kom altså det siste bindet dette fantastiske verket hjem i hyllen min! Jeg gleder meg, fordi her får jeg også svar på et par gåter jeg ikke har hatt tid til å lete fram sjøl, og en del historier om slekta jeg ikke visst om. Og ikke minst, bilder jeg ikke har sett!

Bøkene inneholder mengder med gårds- og slektshistorie, bilder (også «før og nå-bilder»), og historien om selve gården helt fram til i dag. Horgen og hans «mannskap» har gjort en fantastisk jobb, og jeg gleder meg til å sette meg ned og lese og nyte denne boken. Takk for en fabelaktig jule- og bursdagsgave, mamma!

Bøkene kan kjøpes fra Sørum og Blaker Historielag

Jeg har tidligere blogget om disse bøkene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.