Meny Lukk

Familysearch Familysearch Familysearch – verdensmestere!

I mer enn femti år, har «billions» av enkeltbilder/sider  (hva enn amerikanere mener med dette tallet) på mikrofilmer med originalkilder, fulle av interessante sider for slektsforskere, blitt lagret i LDS kirkens Granite Mountain Records Vault i Little Cottonwood Canyon. Jeg håper jeg en dag kan overtale noen av mine venner til å vise meg enten stedet, eller noe som kan fortelle om det (jeg trenger ikke å «se – eller ta på, og jeg tror ikke det er mulig for oss i vanlige olabukser å komme inn i det aller helligste)

Nå er det snakk om at mer av disse kildene skal bli skannet og publisert på nett! Familysearch.org mente først at det ville ta noen generasjoner, men med samarbeidspartnere som Ancestry.com, FindMyPast og My Heritage, vil de digitalisere/skanne og indeksere filmene som er gjemt i Salt Lake City’s indre.

Se videoen her – som jeg først hørte om på lokal TV her i Florida!

Dette er et voldsomt prosjekt, og det kan leses/høres mer om her Records online

Familysearch er verdensmestere i det vi har som fag/hobby, og for 3 gang får jeg lov til å være med i dette «Mekka» – hvor store deler av tiden jeg er der skal tilbringes med disse fantastiske menneskene som har slektsforskning som en del av livet og religionen.

Etter hvert blir det igjen litt mer matnyttig på denne bloggen men foreløpig har jeg ikke så mye tid til å gå noe særlig i dybden på ting, men jeg ønsker å dele gleden og forventningene  – for det er halve moroa!

Det er allerede varslet at det kan bli en større gruppe med  (ikke organiserte) nordmenn på Rootstech2015.  Jeg håper vi snart kan sette oss ned hjemme  steinrøysa for å prate om et nasjonalt samlingspunkt for den vanlige slektsforsker!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.