Meny Lukk

Arkivverket (Digitalarkivet) – mer skannet materiale lagt ut!

En gledens dag for alle som jobber med slekt i Norge

I går 6. februar 2014 kunne Digitalarkivet fortelle på forsiden:

Nytt skanna materiale denne uka: Folketellinga 1865  er lagt ut i skanna form. Du finner den i Finn kilde (bruk Bla-lenka). Dermed er det mulig å bli kjent med skjemaene som transkripsjonene bygger på, samt å sjekke om transkripsjonene er riktige.

Dette er godt nytt, da jeg flere ganger har undret meg om transkripsjonen har vært korrekt, og det ikke har vært tid og anledning til å gå i originalen. Nå kan man altså gjøre det!

For å finne kilden,
1. gå til http://www.arkivverket.no/digitalarkivet  – 
2. legg fritekst 1865 og velg kildekategori Folketellinger og manntall, jeg haket for Statlige og (ser kommunale kom med, men det spiller ingen rolle her).
 

For land-distriktene er det greit å bla, men for Kristiania må man først finne hvilken menighet man skal til (det står i det transkriberte materialet, hvilken menighet gaten tilhørte) før man går inn i gateregisteret:

Gateregisteret gir følgende:


:

 Da var det greit å finne:

Og her var siden – man kan så bla seg framomver og se beboerne på adresen:

Kildeinformasjon: Oslo fylke, Kristiania kjøpstad, Statlig folketelling 2-12 (RA/S-2231/E), 1865-1865, oppb: Riksarkivet.
Merknader: Kristiania kjøpstad besto i 1865 av menighetene Vår frelser, Trefoldighet, Grønland (med Oslo sokn), Gamle Aker og Garnisonsmenigheten.
Permanent sidelenke: http://arkivverket.no/URN:db_read/ft/38027/4030/
Permanent bildelenke: http://www.arkivverket.no/URN:NBN:no-a1450-ft20090715660884.jpg

Kilde: Digitalarkivet 

1 kommentar

  1. Anonymous

    Flott at 1865-tellingen endelig er lagt ut i skannet versjon. Det er noen hull som skal tettes i basen etterhvert…
    OddvarJ

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.