Meny Lukk

Andre offisielle dag av Rootstech 2014

Jeg valgte å høre på «Keynote» foredragene på pc’n i dag, for å få gjort ferdig ett oppdrag – dvs, forberedelser til noe jeg må sjekke i biblioteket her senere i dag.

Jeg regner med at disse «Keynote» foredragene også blir lagt ut på videoarkivet hos Rootstech.org så dere kan se dem selv der senere. Jeg la ut en liste over de foredragene som skal sendes direkte her.

I dag har jeg ruslet rundt i messehallen, og møtte faktisk «Jack Starling» – (og nei, jeg liker fremdeles ikke pirater, men vi tok nå et bilde allikevel….)

Prioriteten min i dag var særlig å få snakket med leverandører av noen av produktene jeg bruker, og å se på et program jeg virkelig har tenkt å teste ut, nemlig ResearchTies – som har et online research-log jeg kikket på i fjor. Jeg ble ikke så imponert i fjor, kan være hun som viste meg systemet ikke var flink nok, eller at den videreutviklingen de har gjort var utslagsgivende for at jeg nå registrerer meg for å sjekke det ut.

Piraten og meg… (meg til høyre)

Legacy
Jeg hadde et lønlig håp om å få i tale noen av gutta fra Legacy, men de er utrolig busy der. Selger cd med Legacy v.8 som varmt hvetebrød, men det virker også som om det er en del personer som ber om hjelp til enkelte problemer. Jeg snakket med Ken McGinnis, som egentlig satt med en annen dame og hennes Toshiba (jeg hadde ikke min med). Ken viste meg raskt hvordan jeg kunne sende inn mine problemer til programmereren (som var hjemme og jobbet), så jeg får se hvordan det går.

Backblaze
Jeg bruker Backblaze som backup-system, og hilste på gutta på standen. De er veldig hyggelige, og anbefalte meg sterkt å oppgradere til v. 2,5 for å løse et kapasitetsproblem på min pc.  Så får vi se hvordan det går, og fikk med meg en kulepenn som takk for praten.

TNG (The Next Generation)
Darrin Lythgoe er en fantastisk hyggelig kar, og han har et flott produkt. Jeg stakk bortom ham for å se på ny versjon (v. 10) ifht. den versjonen jeg sjøl kjører, nemlig versjon 9. Og – denne igjen i forhold til versjon 8 som jo er veldig gammel…

Da jeg har vært med litt på Eidsvollsmannsprosjektet, og da etter at de stengte for å levere inn gedcomfil, fant jeg ut at det å legge informasjon rett inn i TNG kunne være litt tungvindt. Særlig når det gjelder kildebehandling. Dette er det gjort noe med i både versjon 9 og versjon 10, man kan nå kopiere sist brukte kilde til en annen person eller hendelse. Det var akkurat dette jeg trengte å se, og håper de som har ansvar for prosjektet ser hvor greit dette er. Kanskje de kan oppgradere? Jeg spanderer gjerne de 15 dollarene dette koster….

Dagens fangst utenom brosjyremateriell (som jeg har vært veldig selektiv med denne gangen):

AncestryDNA test-kit m/button som blinker (skal jo være litt bling).
Genealogy Standard – 50th anniversary Edition (utgitt av the Board for Certification of Genealogists)
We came through Ellis Island – The immigrant Adventures of Emma Markowitz (National Geographic) «I am AMerican series»

Et par fancy kulepenner (som faktisk virker)

dagens fangst

 pluss at jeg møtte Steven Hall fra Norwegian Lag-gruppa som hadde fått levert en Noteguard security cable til meg, så jeg ikke trenger å ha angst hver gang jeg snur ryggen til pc’en på biblioteket.

fra Amazon.com – så får vi se hvordan den fungerer …

I kveld er det Late Night at the Library – med pizza og greier!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.