Meny Lukk

Første offisielle dag av Rootstech 2014

Det er stas å være blogger. Særlig her under Rootstech-messen. Selvom jeg ikke er «offesiell blogger»  som mange av de jeg møter her er, de er fantastisk flinke og kjempehyggelige mennesker som tar seg tid til en prat med en jevn amatør.

Morgenmøte med Paul Nauta, hovedansvarlig for media/bloggerne utenfor Exhibit Hall klokken halv åtte. Å få lov til å komme inn i denne fantastiske utstillingshallen, med nærmere hundre utstillere, er et privilegium jeg ikke ville la gå fra meg. Nesten ikke et menneske der inne, annet enn de som jobbet med den siste finpussen! Og Paul Nauta viste oss de store trekkene, og viste oss noen riktig så kreative nyvinninger på familiehistorie-fronten.

Familysearch og deres partnere, er opptatt av å dele familiehistorie, både som slektshistorien og bilder, dokumenter og de små detaljene.

På lørdag er det – foruten alle oss med litt melert hårsveis – forhåndsregistrert nærmere 4.000 ungdommer som kommer for å være med på Rootstech2014. De har mange forskjellige arrangementer som er spesiallaget for dem, men det er også et par stands i utstillingen som er spesialsydd. Familysearch har satt opp 8-10 flotte pc’er med mikrofon og hodetelefon, her skal ungdommene ringe til sine eldre i familien og intervjue dem. Intervjuene blir samlet inn og tatt vare på, og vil bli brukt i framtidige prosjekter. Det var også satt opp et par små «kiosker» hvor folk kunne ta med seg en slektning (eller bare intervjue seg selv) og fortelle/intervjue om slektshistorie. Dette er helt i tråd med den store tanken til Familysearch  – del historien din.

Noen bilder fra runden (vi hadde bare tid til å gå gjennom der de store utstillerne var, pga tidspress)

Piraten og kisten hans,…

denne lille standen fant jeg rundt hjørnet – det er dansker her også!
(og jeg vet ArkivDigital er her)
Store fine flater så det ikke blir for trangt, veldig bra!
Interessant, og jeg hadde møte med en av dem senere på dagen…

En mengde pc’er var satt opp for publikum, med internett selvsagt.
Hele dagen skal det her være korte demonstrasjoner og presentasjone.(med gratis popkorn)

Dette er noe jeg skal sjekke ut!

Ancestry.com er selvsagt med med en flott stand.

Mer om foredrag osv senere, nå er det sent og natt i Salt Lake City.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.