Meny Lukk

Tredje og siste offisielle dag av Rootstech 2014

Jeg tok også i dag Keynote-foredragene på pcn sammen med flere bøtter kaffe og frokost på rommet. Den første taleren var Todd Hansen er programleder for en «fortell din historie» serie som går her i USA, nemlig «The Story Trek». Han var utrolig engasjerende, og jeg skjønner at han greier å få folk til å fortelle sin historie!

Keynote taler nr. 2 i dag var den fantastiske Stephanie Nielsen, som sammen med sin mann Chistian Nielsen var med i en forferdelig flyulykke i Arizona. Hun hadde forbrenninger over 80% av kroppen (også i ansiktet) og lå i kunstig koma i over 3 måneder! Hun fortalte om veien tilbake, om sin familie, sin blog, hun fortalte sin historie! Jeg er glad jeg satt på rommet for meg selv, for dette var en utrolig sterk historie. De som satt i salen, var glade det var mørkt….

Etter morgenstunden, tok jeg turen ned i hallen hvor jeg stoppet hos Mocavo og slo av en prat med Michael, som jeg ofte ser på «Fireside chats»  han har mange interessante personer innom, med navn vi kjenner fra vår sfære her i USA.

Chief Genealogist Michael J Leclerc fra Mocavo –
en søkemotor som bare søker i slektsrelatert materiale!

bilde fra Amazon.com

Etter runden – hvor jeg kun kjøpte 1 bok – nemlig «Separating Fact from Fiction in Family Legends» og et par «Genealogy at a glance» cheat sheets som er kjekke å ha – var det å møte resten av gruppa fra Norwegian Lag Week, stille oss i kø for dagens lunsj med Ancestry.com.

Salaten og desserten var ok….

Maten var ikke mye å skryte av (Salaten og gulrotkaka var god – og Liv, vi fikk et jordbær!), men vi var i hyggelig selskap og koste oss.

Sr. Vice President DNA, Ken Chahine fra AncestryDNA ledet panelet som fortalte om Ancestry.com sin DNA-satsning i fremtiden. Spennende! De kommer til å samkjøre slektstrærne i Ancestry.com og DNA-testerne, noe som kanskje gir mange spennende svar?  Og de kommer også etter hvert til å selge sine DNA-tester personer utenfor USA også, så da blir databasen deres mye større.  Jeg har kjøpt med meg en test, så vi får se hva den sier. Jeg må nå se å få lært meg litt mer om dette store temaet, jeg skjønner fremdeles ikke stor av hvordan jeg skal lese resultatene fra de testene jeg allerede har tatt.

Mye av tiden gikk med til spørsmål og svar, noe jeg ikke synes noe om, da jeg følte at vi kastet bort tiden med å først høre at en person stilte et (ofte langt og uforståelig) spørsmål, som så ble gjentatt, for så å bli besvart. Disse spørsmålene kunne like gjerne blitt stilt nede på standen til AncestryDNA.

Etter lunsj var det ikke mye tid før vi skulle på foredrag med Joshua Taylor, en av de store navnene innen slektsforskning og research her i USA. Han er en del av FindMyPast-teamet, han er en av programlederne i det populære tv-showet Genealogy Roadshow, og han har vært med i den amerikanske versjonen av Who do you think you are. I tillegg er han president i Federation of Genealogical Societies. Han er særlig god på New England, men han er også utrolig god til å formidle metodikk. Hans foredrag «Information Overload – Managing Online Searches and Their Results» var utrolig bra – og han ga mange gode tips om det å bruke søkemotorer på nettet.  Foredraget hans ble streamet på www.rootstech.org – og jeg anbefaler alle å sjekke etter hvert om dette kommer i arkivet. Dette har ikke bare med USA å gjøre, dette er generell søke-kunnskap som alle kan ha glede av.

Og den som var redd for at det ikke kommer slektsforskere etter oss: I dag var det 4.000 – Fire Tusen – ungdommer under 18 år inne i Salt Palace.

Bare en brøkdel av ungdommene…
en liten brøkdel til…

I morgen er det fridag, med øvings-konsert med «The Tabernacle Choir» – og lunsj hjemme hos en av deltakerne, som sikkert er en «cousin» siden han har sterke Gjerdrumgener!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.