Meny Lukk

Norwegian Lag Week – godt igang!

Vi er nå godt i gang med Lag-uka, og etter en hyggelig lunsj hjemme hos en av deltakerne på søndag, for å få Rootstech ut av hode, er vi nå i ren slektsforskermodus.

Utrolig bra datautstyr er tilgjengelig for oss, helt gratis, 3 timer på morgenen og
3 timer på kvelden (om vi ønsker)!

På morgenen i dag hadde vi en 3 timer lang sesjon med Sister Kay – en av kirkens frivillige lærere, som ga en inngående tur gjennom www.familysearch.org. Jeg kommer til å gi noen gode tips senere, om metoder som kan gjøre min egen og andres slektsforskerhverdag enklere.

Pricilla og Elaine, begge med norsk opphav.

Etter lunsj satt vi biblioteket på hodet, hjørnet vårt summet av norsk og amerikansk, og det kom andre slektsforskere bort til oss som ikke er med i gruppen. Også Tone, som jeg møtte i fjor, kom og hilste på! Kjempehyggelig.

Det ble også middag sammen med hele gruppen i dag, hvor latteren satt løst. Vi begynner å kjenne hverandre godt etter flere år, dette er visstnok Norwegian Lag Week nr. 9.

Finn og Ann-Carin tok seg tid til å spise middag med oss i dag før Finn skulle til pers.
Steven, undertegnede og Mark – alle tre med norsk opphav!Marilee og Mark Mortenson, han har norske aner fra Gudbrandsdalen, mens Marilee har aner andre steder fra. Hun har også lovet å hjelpe noen venner med å finne slekt, og jeg har hjulpet Merilee med det i dag. Mer om det senere.

I kveld sitter vi og hører på vår egen Finn fra Statsarkivet i Trondheim. Finn holdt foredrag under Rootstech, for en stappfull sal med 200 stoler. I kveld forteller han om nye Digitalarkivet, og gir norsk-amerikanerne gode tips om hvordan bruke kildene der.  Det er helt stille utenom når folk stiller spørsmål, alle sitter med stive ører og store øyne, og prøver å klistre all kunnskapen Finn øser ut. Han er flink!

Finn tegner og forteller.

Det var gledelig å høre at følgende er på planen av et par ting jeg har ønsket for nye Digitalarkivet:
1. Det vil bli mulig å se medreisende til emigrantene
2. Folketellingene skal inneholde fylke i søkeresultatene
så er det bare å få til en til av mine kjepphester, nemlig å kunne søke på foreldre og finne alle barna.

Årets klassebilde! Flott gjeng!

1 kommentar

  1. Ann-C ;)

    Det har vært noen flotte dagen og det var veldig hyggelig å bli kjent med deg. Liker folk med samme humor som meg selv og som er lette å omgås.
    Virket som om folket fikk med seg det Finn prøvde å formidle også. Kjekt!!
    Har forøvrig stjålet bildene dine fra dagen i dag – til privat bruk. Bedre å få tilgivelse enn tillatelse. 😉
    Supert, så sees vi i morra!! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.