Meny Lukk

En blogger leser blogger…

Det er mange blogger der ute, noen i Norge, og mange i det store utland. Jeg følger mange, men det er et par blogger (som ikke egentlig er blogger men mer informasjon fra/om viktige nettsteder). Etter hvert blir det så mye informasjon og så mange forskjellige steder å hente informasjon fra, at man får ikke tid til å drive med det man egentlig skal, nemlig slektsforskningen.

Familysearch blog
Familysearch sin blogg informerer om nyheter og endringer, hva som skjer og oppdateringer de gjør på http://familysearch.org. Flere ganger i uka kommer det her nyheter og innlegg som kan være nyttige for oss uansett hvor i verden vi er. Den informerer også om hva som skjer på hovedbiblioteket i Salt Lake City.

Ancestry.com Blog
for den som bruker Ancestry eller kjenner til dette nettstedet, kan denne bloggen være nyttig. Her kommer det tips om både grunnleggende slektsforskning, om «app’er», DNA og om nye kilder de legger ut. Husk at Ancestry også har mye svensk og canadisk materiale, de har tyske og engelske kildesamlbinger.  I tillegg samarbeider de nå med Familysearch, som indekserer kilder som er digitalisert (skannet) av- og lagt ut på Ancestry.com. Disse indeksene vil ligge gratis søkbare på Familysearch, men man må fremdeles ha abonnement hos Ancestry for å se original-kilden.

Eastman’s Online Genealogy Newsletter
er «et must» om man har et snev av Amerika-emigranter i sin slekt, eller om man bare ønsker å holde seg oppdatert om det som skjer i den store slektsforskerverden. Eastman følger med på alt som skjer, og forteller om dette.  Han har både en gratis- og en betal-side. (Jeg abonnerer – koster ca 20 USD i året). Eastman skriver såpass ryddig at det er mulig å oversette siden hans med google translate om man ikke kan engelsk.

I tillegg er det mengder av blogger, de viktigste utenlandske jeg følger ligger i bloggrullen til høyre her, andre blir mer vilkårlig lest.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.