Meny Lukk

DNA-treff med flere potensielle felles tippelinjer!

DNA er  i vinden, og i fjor høst bestilte jeg test fra ftDNA. Først mtDNA og så senere oppgraderte jeg denne til FamilyFinder. Det siste etter å ha snakket med en av gutta på NSF sin stand på Slektsforskerdagen i Oslo.

Forleden dag arbeidet jeg litt med noen treff jeg har fått etter at jeg oppgraderte til FamilyFinder. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal lese resultatene ennå, men etter altså å ha oppgradert mtDNA testen til FamilyFinder (mer om dette en annen vakker dag) fikk jeg treff som var mer fornuftige enn bare mtDNA-treffene.

Nå i februar fikk jeg e-post fra ftDNA om at jeg hadde fått en ny slektning, en ny person hadde tatt DNA-test, og han hadde treff med meg!

Et av treffene jeg fikk var med L***** i USA, og jeg mailet ham for å få vite mer. (Det var ingen gedcom-fil lastet opp ved testresultatet, bare at han skal være 2-4 cousin ( altså mellom 3 og 5-menning) – noe jeg selvsagt tar med en klype salt, men menning skal han i hvertfall være!

skjerm-utsnitt fra https://www.familytreedna.com/ – godkjent av slektningen.

Det tok kun 10 minutter å få svar fra L***** Dvs det var fruen i huset som svarte, det var hun som bedrev slektsforskningen, og hadde «truet» ham til å sende inn en test.

Fru L***** sendte meg den lille informasjonen hun har på familien hans – som alt er fra Familysearch.org sine gamle donerte trær (det er ikke hun selv som hadde samlet sammen den informasjonen). Så jeg fant ut at jeg måtte starte på L***** sjøl, og gå bakover. Heldigvis var informasjonen som lå ute korrekt, så jeg kunne gå videre på den.

Det viser seg at L***** har slekt som bodde noen generasjoner på Sagene og Bjølsen og andre deler av Oslo, men før dette kom en linje til Åsnes i Hedmark, og en annen linje fra Østfold. Jeg har ikke dokumentert noen linjer bakover i Hedmark i min egen slekt, og i Østfold har jeg bare immigrerte oldeforeldre (fra Bohuslän). Kanskje vi har felles slekt fra Sverige? Enda en linje går til Lier i Buskerud, og da er veien kort til Hole og Ringerike.

Jeg får jobbe litt mer med dette og se hvor vi treffer. Jeg har jo en «ukjent» farmorfar, dvs, navnet er oppgitt i kirkeboken ved fødsel/dåp, men han var ikke gift med min farmormor… så man vet jo ikke om faren og navnet er rett. (man vet jo egentlig ikke om det stemte ved gifte foreldre heller forsåvidt…..). Jeg har allikevel valgt å jobbe litt videre med han som er oppgitt som farmorsfar, og havner der i Eidsvoll… spennende det også!

Her brettes armer (ermer) og pusses briller så får vi se!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.