Meny Lukk

Slekt i København?

Liv har skrevet et par fine innlegg om slektsforskning i Danmark i det siste, først skrev hun om leting i Danmark og kildene generelt, og ett om leting i København spesielt.

I dag fikk jeg en epost fra København Stadsarkiv , noe jeg synes er litt rart da jeg faktisk aldri har vært der, eller aldri har vært på nettsidene deres, men det var nyttig informasjon, så jeg klager forsåvidt ikke.

Informasjonen jeg fikk på epost omhandler nemlig en wikipedia jeg ikke har hørt om, nemlig «København stadsarkiv Wikipedia» som ser ut til å være et oppkomme av informasjon for den som er interessert i slektsforksing her!

Liv skrev i sitt innlegg om Politiets registerblade , som faktisk er arkivert i København Stadsarkiv, og i wikipedian kan man finne artikkel om disse, i tillegg til for eksempel Folkeregisterkort og hva disse er. Jeg har fått informasjon fra København fra disse Folkeregisterkort tidligere, men da via Rigsarkivet i Danmark. En annen interessant artikkel omhandler Begravelser i København, protokoller som inneholder alle begravelser mellom 1805 og 1987.

Mye interessant om man har slekt i København, eller bare er interessert i Københavns historie!

utsnitt av mailen jeg fikk fra København Stadsarkiv www.kbharkiv.dk/
utsnitt godkjent fra kbarkiv.dk

På Wikiens «om» side står det:

Wikipediaens Formål:
Wikipediaens formål er at opsamle den viden, vi som personale, og på sigt vores brugere, har om arkivets arkivalier på ét sted, der kan tilgås af alle. Den kan afløse arkivets tidligere foldere, opsamle en stor del af den viden, der ligger i mange af de trykte registraturer og på den nuværende hjemmeside.

Om København Stadsarkiv:
Stadsarkivet passer på københavnernes og Københavns historie. Vi har en omfattende samling af arkivmateriale om byens historie, som du kan benytte enten på læsesalen eller på nettet via vores mange digitale tilbud. Samlingerne er skabt ved, at Stadsarkivet altid har været tilknyttet til byens styre og har haft til huse på rådhuset. I dag indsamler vi arkivmateriale fra hele Københavns Kommune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.