Meny Lukk

Brooklyn Newsstand – med gratis tilgang til the Brooklyn Daily Eagle!

Mange av oss har slekt som slo seg ned i Brooklyn. Jeg har min farfars tante Tekla, som ble gift med George fra Sverige, og dro til Brooklyn for å sy dresser og vester. Dessverre døde han tidlig, men Tekla fortsatte å bo i Brooklyn til hun døde i 1953.


I dag kom en e-mail om at avisen Brooklyn Daily Eagle var lansert digitalt – fra 1841 til 1955. Spennende. Jeg tok et kjapt søk på tante Teklas etternavn, og fikk 11 treff,  7 av disse omhandlet min ggtante eller hennes familie!

«Legal Notice» fra 1953 og 1954 som inkluderer navn på arvinger, denne ga meg navn på en av Teklas gifte nieser som hadde forsvunnet for oss som jobber med slekta.

En notis fra 1910 om at George’s søster Lillie hadde fått «marriage license».

En liten annonse fra samme Lillie i 1906 om at hun som «svensk ung pike» søker arbeide «upstairs in a private family».

En notis fra 1911 om at en person hadde feiret bursdag, og George var en av gjestene.

Alle disse notisene er interessante, og gir litt mer informasjon, og særlig det at jeg fikk navnet til niesen som hadde forsvunnet for oss. Dette gir også en pekepinn på hvor nyttig aviser kan være, ikke bare for dødsannonser og nekrologer (i USA særlig obituaries), men også for sosiale forhold.

Hadde du slekt som slo seg ned i Brooklyn? Da er dette stedet:

http://newsstand.bklynpubliclibrary.org/

Om Brooklyn Newsstand fra deres nettsted.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.