Meny Lukk

Ancestry kutter ut Y-DNA og mtDNA, konsentrerer seg om autosomal DNA!

English summary below.

Jeg har tatt DNA-tester både hos ftDNA og AncestryDNA. Hos AncestrDNA har jeg heldigvis tatt kun den autosomale testen som de skal fortsette med, mens hos ftDNA har jeg tatt en mtDNA som jeg så har oppgradert til en FamilyFinder.

Jeg har hele tiden sett at ftDNA sin web er «større» – mer avansert, og har en mye bedre visning av treff osv. Ancestry sin web gir på langt nær de mulighetene ftDNA gir. Jeg har imidlertid fått mange treff hos Ancestry som jeg ikke har hos ftDNA, så jeg er glad jeg har begge!

Ancestry skal altså nå kutte ut sin Y-DNA og mtDNA service, og kun konsentrere seg om den autosomale testen. De skal også destruere materialet de har samlet. Dette føles nesten som et svik, da mange har trodd at deres testmateriale ille være trygt hos dem.

Dette betyr at dersom du har tatt tester hos Ancestry tidligere, altså Y-DNA eller mtDNA, bør du reagere veldig raskt. De vil nemlig også slette informasjonen.

Det vil – inntil 5. semptember, være mulig å laste ned en CSV-fil med dataene dine, etter denne datoen vil alt være borte. Disse data kan du så laste opp hos for eksempel ftDNA om du er medlem der

Det er startet en underskriftskampanje om saken, for å få Ancestry til å snu i saken.

Les mer om dette hos Ancestry her:
http://www.ancestry.com/cs/faq/legacy-dna-faq

og – underskriftskampanjen ser du her hos change.org

Dette kort og fort i en travel hverdag.

English summary:
Did you take the Y-DNA test or the mtDNA test at AncestryDNA? Make sure you download the results from Ancestry before September 5th, to upload them to another DNA-service. Read the FAQ from Ancestry here:
http://www.ancestry.com/cs/faq/legacy-dna-faq

A petition has been started: 
Please reconsider and find an alternative to the planned destruction of your YDNA and mtDNA samples.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.