Meny Lukk

Det er sommer det er sol og det er…. tid for arkivbesøk?

Sommerspasertur til Deichmanske bibliotek – nærmest,
Trefoldighetskirken
og lenger bak, St. Olavs kirke.
Foto: Laila Christiansen

For mange er sommeren en tid da den levende slekta får mer oppmerksomhet. Hagen skal både lukes og brukes, og kanskje til og med en ferietur står på programmet.

Men, for de mest ihuga av oss, er det slektsforskning også om sommeren. Det kan til og med være at slektsforskninga redder sommeren. Sommeren har lett for å gi oss kalde våte dager, og er dårlig vær er en fin «unnskyldning» til å sitte inne foran pc’n og jobbe med slektsdatabasen. Eller det kan jo tenkes at vi rett og slett vil ta turen til arkivene, det er jo i ferien vi har tid!

Husk bare at arkiver og biblioteker også har sommerferie. Noen stenger dessverre dørene helt, andre har kortere åpningstider noen uker. Hva er vel mer kjedelig enn å oppdage at du har kjørt langt og møter en stengt dør, eller du burde ha startet et par timer tidligere så du fikk litt flere timer med protokollene og pakkene?

Nedenfor er noen utvalgte – husk at forskjellige steder har forskjellige slutt-datoer for sommertidene, pluss at de noen ganger har en dag med avvik (stengt pga sykdom eller møter osv) – sjekk derfor nettsidene.

Oslo Byarkiv sin lesesal har stengt fra og med 27.6 – 6.8

Deichmanske bibliotek har litt forskjellige tider rundt i byen, sjekk her for å se åpningstiden «i dag» for din filial. Hovedbiblioteket har åpent hver dag til 18.00, men på lørdag stenger de kl 15.00.

Oslo Museum som inneholder Bymuseet, Teatermuseet, Arbeidermuseet og Interkulturelt museum  har alle åpent tirsdag – søndag 11.00 til 16.00  (gratis adgang!!) Her kan en finne mye «kjøtt på beina» til slekta.

Norsk Teknisk museum  alle dager 10.00 – 18.00 (herfinnes bla. telefonkatalogene for hele landet)

Fra Famly History library i Salt Lake City
Foto: Laila Christiansen

Fra Arkivverket: 
 
Riksarkivbygningen
(inkluderer Riksarkivet og  Statsarkivet i Oslo)

mandag – fredag kl. 09.00-15.00 lørdag stengt

Bibliotekskranken er betjent fra kl 1200 – kl 1500

Statsarkivet i Hamar
Mandag kl. 10.00-14.45
Tirsdag – Fredag kl. 08.45-14.45 lørdag stengt

Statsarkivet i Kongsberg
Mandag – torsdag 09.00 – 15.00  fredag og lørdag stengt

Statsarkivet i Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø:
Mandag – fredag 09.00 – 15.00 lørdag stengt.

Samisk arkivs åpningstider kan leses her

Skal du ut på tur og besøke steder der slekta kommer fra, kan det være lurt å finne ut om det er et historielag/slektshistorielag i nærheten. Noen av disse laga har egne samlinger som de gjerne viser frem Eller de har personer med enorm lokalkunnskap. Bruk google.com før du drar, og kontakt historielaget!

God sommer!

Kilder: de enkelte arkivenes/museenes/bibliotekenes nettsider.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.