Meny Lukk

Familysearch’ verdensomspennende indekseringsdager – alle kan være med!

For et par år siden, arrangerte Famliysearch en indexerings»dag»hvor nesten 50.000 frivillige var med og dataregistrerte kilder for å legge gratis ut på nettsidene deres.

I år skal de ha to slike «dager», 20. og 21. juli, og de inviterer til å sette rekord. Les mer om dette på bloggen til Familysearch .

Man kan være med på dette uavhengig av hvor man er i verden, og uavhengig av hvilket språk man snakker/liker å jobbe med. Og for oss i Norge, er jo 1875-tellingen noe å jobbe med!

Bli med da vel! Kanskje vi en dag blir ferdig med å registrere denne tellingen? Kanskje du har litt tid etter disse «dagene» og, slik at du kan registrere litt mer?

Familysearch i samarbeid med DIS-Norge og Registreringssentralen for Historiske Data (RHD) jobber nå med å ferdigstille 1875-tellingen. Ved å se på denne siden hos Familysearch kan man se hvilke kommuner som ligger her. (Hos Familysearch). 

Originalmaterialet til denne tellingen befinner seg i Statsarkivene.

Det dataregistrerte materialet befinner seg på
a) Digitalarkivet
b) Registrerinssentralen for Historiske Data
c) Familysearch (dette er altså det som blir dataregistrert via Familysearch indexing).

For å få ferdig prosjektet, trenger man stadig flere registratorer. Mange har gjort en enorm innsats, noen har gjort det de har hatt tid til. Alle monner drar! Bli med du også. Her kan du lese om hvordan du blir registrator.

Her kan du lese mer om registreringsprosjektet:
Prosjektsidene hos DIS-Norge, Slekt og data
Prosjektet på Facebook

utsnittsbilder fra registreringsprogremmet hos http://www.familysearch.org

Kilder: Arkivverket.no (Digitalarkivet)
1875-tellingens originalskjemaer  Familysearch.org
DIS-Norge, Slekt og Data
Egen kunnskap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.