Meny Lukk

Svenske Slektsforskerdager 2014

Jeg har minst 3 svenske oldeforeldre, og på en annen linje en svensk tippoldemor. Dette gjør at jeg er litt over middels interessert i slektsforskning i Sverige.

Faktisk var de første microfischene jeg fikk i hus her fra Strömstad og Skee, før jeg jobbet meg videre til Naverstad. I dag er heldigvis microfischene en saga blott, og fische-leseren har reist til fische-leser himmelen. (det var en snill og god fische-leser, så jeg regner med at den kom dit).

Svenske Slektsforskerdager 2014

Til helgen er det igjen tid for de svenske slektsforskerdagene. Det er 3 gangen jeg er med, og jeg skal også i år være med og jobbe på søkestand for å hjelpe svenskene med å finne sine norske slektninger. Dette er kjempegøy å være med på, både å se at det er mulig å lage et stort felles arrangement for hele landet, og å være med på stand og hjelpe. I tillegg har jeg fått satt av tid til å se et par foredrag. Jeg håper også på å få tid til å rusle litt rundt på utstillingsområdet, og få kjøpt med noen av de mange nye bøkene og cd’ene som har kommet siden sist!

 På hjemmesiden til arrangøren, kan man se en utrolig lang liste over utstillere, og et voksent foredragsprogram. Mye interessant, og jeg håper de har kommet så langt at det er mulig å se disse foredragene i opptak etterpå, da mye går samtidig, og mange jo ikke får sett/hørt da man jo er på stand og jobber.

Det blir buss fra Oslo med mange kjente og sikkert ukjente, et par dagers opphold og felles bespisninger, mye moro og mye jobb. Jeg gleder meg som en unge!

Bor du i kjøre-avstand? Ta turen da vel! Du kan ikke ungå å finne oss fra DIS-Norge, Slekt og Data heller, vi er som vanlig tyttebær-røde…..
T-skjortene som blir brukt av DIS-Norges tyttebær-liga, er opprinnelig designet av DIS-Vestfold. I dag blir de brukt i mange sammenhenger (det er til og med en engelsk versjon!)

Dette blir moro! Jeg håper ikke kreditkortet mitt smelter….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.