Meny Lukk

Slektsforskning og cruise? Fullt mulig!

20141705 Cruise Greece (802)
Splendour of the Seas i Mykonos 2014 Foto: Laila Christiansen

Flere aktører der ute, har i flere år arrangert cruise spesialsydd for slektsforskere. Både cruise myntet på/markedsført til  brukere av et spesielt program. For eksempel Legacy, (se nedenfor) og HeritageBooks i samarbeid med Whollygenes (The Master Genealogist)

Tre av de cruisene jeg kunne ha tenkt meg og la meg selv drømme om (det blir nok dessverre ikke noe av), er disse:

2015 Legacy Genealogy Cruise
I dag tikket det inn en epost fra Legacy Family Tree, som annonserer sitt årlige cruise for 2015. Cruiset går på en tid av året da jeg er i Norge, ikke i USA, nemlig i slutten av juni. Dette fordi de vil ha med seg de er avhengig av sommerferien i skolen. Men reiseruta ser bra ut, og det er planlagt 3 hele dager ombord med Legacy classes. Og de skal seile med Oasis of the Seas, som vi skal være med fra Southampton til Ft. Lauderdale nå i høst!

Jeg så også i e-posten fra Legacy at en av de store navnene i Amerikansk slektsforskerverden, Lisa Louise Cooke, som driver Genealogy Gems Podcast skal være med. Hun skal sammen med Geoff Rasmussen fra Legacy og andre holde flere leksjoner både om Legacy og andre genealogy temaer. Alt dette foregår selvsagt på engelsk, og er i første omgang myntet på amerikanere.

2015 Family Tree Magazine cruise to Norway
Tidligere i år, fikk jeg så invitiasjon til dette cruiset. Dette må jo være mulig for oss nordmenn å henge oss på også, med en reiserute her oppe hos oss! Utseiling lørdag 16. mai 2015 fra Harwitch, og med anløp i Oslo, Stavanger og Ulvik, kan dette bli et fint cruise også for en nordmann.

Det virker som det blir et travelt år for Lisa Louise Cooke, hun er også med som hoved-foreleser her, sammen med en av mine favoritter, D. Josh Taylor. Se alle foreleserne her. Ved å klikke på tab’en «Seminars» kan man se alle forelesningene, og det ser veldig interessant ut. Alt igjen på engelsk selvsagt.

8th Unlock the Past cruise – Baltic
kan også være mulig for oss her nord å tenke på. Med avreise fra Zeebrugge i Belgia, og siste anløp i Southampton, England. Dette er riktig nok mye basert på slektsforskning i Australia, men vi har jo også mange i Norge med slekt som emigrerte til Australia og New Zealand. Spennende anløp og et enormt seminarprogram gjør dette til et flott cruise.

Jeg ser kjente navn på listen over forelesere, både fra Australia, England og Usa. MyHeritage er sponsor for cruiset, og jeg ser at Daniel Horowitz skal være en av foredragsholderne.

Dick Eastman har en liste over cruisene som arrangeres (oppdatert pr. juli 2014), dersom noen har ferie til overs, og lyst på en anderledes slektsforskeropplevelse.  Jeg har hørt at disse cruisene er kjempebra.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.