Meny Lukk

Bilder til slektshistorien!

Mange har huset fullt av familiebilder, fotoalbum, veggen strutter av innrammede aner og etterkommere. Noen har kanskje kasser og esker fulle av bilder. Husk å få satt navn på dem mens du har den eldre generasjon til hjelp!!

Slektsbilder i bestefars barndomshjem Foto: Laila N. Christiansen

Men det er mange, mange som ikke er så heldige å ha bilder av familie, gåder, områder osv der slekta kom fra. Eller de får bare aldri nok av bilder.

I dag med Internett som hovedverktøy for å finne slekt, kan også Internett hjelpe oss med å finne bilder. Slektsforskerkollega og blogger Cathrine har på sin blogg «Barnas hjerter til fedrene» laget en fin oversikt over det hun har funnet av bildebaser der ute. Hun har satt det opp fylkesvis. Her er det store muligheter for å finne både slekt og gård. Husk bare at det er noen som eier bildene. De forskjellige nettstedene har sine regler for bruk av bildene. Sjekk først før du f.eks. kopierer og bruker dem på egne nettsteder.

En base jeg sjøl har sett en del i, er Romerikes Blad sin romeriksbilder.no – som har bilder fra kommunene på Romerike. Jeg fant der et bilde jeg har sett før, nemlig et bilde fra Myhrer, sannsynligvis en julaften tidlig på 1900-tallet.. på bildet finnes både min oldefar og min bestefar, fint oppstilt foran huset med hest og slede. Sannsynligvis på vei til kirken eller på julebesøk. Bildet er sannsynligvis tatt av min tippoldemors brorsønn, Julius Hansen Myhrer, som var fotograf.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.