Meny Lukk

Arkivverkets biblioteker

Arkivverket har nå gjort tilgjengelig hele sin bokdatabase for publikum.

Jeg har ofte brukt bøker i biblioteket på Riksarkivet. Her har de tusenvis av bøker aktuelle for en slektsforsker. Særlig selvsagt slektsbøker og lokalhistorie, biografier og yrkes-biografier kan være aktuelle. Mye av dette står tilgjengelig på lesesalen, men de har dessverre ikke plass til alt, slik at mye er plassert i magasinet.

Dette biblioteket inneholder ofte titler som faktisk ikke finnes på Deichman, da de har fått tilgang til for eksempel slektsbøker fra hele landet fra slektsforskere som ønsker å donere slike.

Nå har Arkivverket endelig fått lagt inn sine boktitler og detaljer i et felles databasesystem «Tidemann». Databasen inneholder både tidsskrifter og bøker.

Fra Arkivverkets hjemmeside klippes:

Databasen inneholder 120.346 titler,  men det er desverre ikke anledning til å låne litteratur med hjem. Det er derimot mulighet for å kopiere. Trykte kart og eldre litteratur kan ikke kopieres.

Her finner du søkesiden – den ser grei ut, og man har et godt utvalg søkekriterier.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.