Meny Lukk

Boklansering på Nasjonalbiblioteket!

IMG_0074

Heldigvis kommer det invitasjoner fra  Norwegian American Historical Association (Norsk-Amerikansk Historielag – NAHA-Norge) til forskjellige arrangementer. Og denne gangen altså, til lanseringen av det siste bindet i dette flotte verket. Og jeg hadde tid til å delta! Flere kjente var å se blant deltakerne, både lederen i DIS-Oslo/Akershus og et par kjente av medlemmene der.

Hyggelig møte med Torbjørn Greipsland
Hyggelig møte med Torbjørn Greipsland

Og det var veldig hyggelig å hilse på Torbjørn Greipsland (Emigrantforlaget), som selv har begått flere bøker om nordmenn i utlendighet. Han har deltatt på flere av DIS-O/As Slektsforskerdag-arrangementer i Oslo. Torbjørn står også i «takke-listen» til Mørkhagen, så han har nok bidratt med sin enorme kunnskap på feltet sammen med mange andre.

Det er alltid hyggelig å møte Ellen!
Det er alltid hyggelig å møte Ellen Vollebæk!

Men altså det var Sverre Mørkhagen og boken hans vi skulle lansere!

Sverre Mørkhagener er cand.philol fra Universitetet i Oslo. Før han ble forfatter, arbeidet han som journalist og forlegger.(informasjon fra boken han)  Nå, etter åtte års hardt arbeide er han ferdig med sitt 3-binds praktverk om den norske emigrasjonen til USA.

IMG_0061
Den kulturelle bistandsgruppa «Gutta på Skauen»

Etter åpningstale, enkel servering, og flott musikk som var hentet hjem til Norge for anledningen, fremført av den kulturelle bistandsgruppa «Gutta på Skauen», fikk vi et godt og informativt foredrag fra Sverre Mørkhagen selv.

IMG_0052
Sverre Mørkhagen holder foredrag

Bak på boken kan vi lese:

«Tredje og avsluttende bind i Sverre Mørkhagens storslåtte verk om den norske utvandringen til Amerika…

Det Norskamerikanske samfunnet blomstrer på begynnelsen av 1900-tallet. Kampen for norsk språk og norske tradisjoner er et gjennomgående motiv, og patriotismen kommer sterkt til syne gjennom 100-års jubileene i 1914 og 1925 – det siste i forbindelse med den norske innandringens første hundre år…

…. Sverre Mørkhagen skriver med autoritet og innlevelse om 1900-tallets norske Amerika. Han skildrer både vinnnerne og taperne, heltene o de som strever»..

Så da får vi pakke med oss boken. Den blir lest i sitt rette element, nemlig på vei over Atlanteren!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.