Meny Lukk

Nedenunder og Hjem – Nordmenn i Australia gjennom 400 år!

Repostet tidligere innlegg med lenker til artikler.

Mitt eksemplar av boken fremdeles ulest, og er pakket godt ned i kofferten, men artikler om temaet kommer nå der ute i aviser og blader.

For DIS-Norges medlemer – Slekt og Data nr. 3/2014 har en artikkel skrevet av Fredrik Larsen Lund.

Aftenposten hadde den 7.10.2014 en arikkel.

ReiseFredrik –  Fredrik Larsen Lund (linke til bloggen hans)- har begått en bok: Nedenunder og Hjem – Nodmenn i Australia gjennom 400 år.

http://www.historieklubben.no/Assets/Bokbilder/100011.Bok_fil.192.jpg

Har du slekt som dro til Australia eller er du spesielt interessert i emigrantene fra Norge? Da kan dette være en spennende og anderledes vinkling. Jeg har akkurat hentet den, så jeg kan ikke anbefale den, men den blir med på båttur over dammen i midten av oktober!

Bakpå boken står det blant annet:

De første kom som forliste sjømenn eller som straffanger i lenker. Senere dro modige kvinner og menn frivillig fra Norge til den mer moderne verdens ytterste utpost. Dette er historien om våre glemte utvandrere, de som reiste 15000 kilometer til Australia!

Boken ankom som sagt postkkassen i dag, så jeg har ikke lest den…..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.