Meny Lukk

DIS-medlem og interesser i flere fylker?

De fleste av mine lesere, er medlem i DIS-Norge, og tilknyttet et av distriktslagene.

Ved innmelding, blir du automatisk tilknyttet det fylket du bor. For noen føles dette «feil» fordi det er ikke der en har slekten. Dette skjer jo ofte i dag, da man flytter langt for å gå på skole, man stifter familie i en helt annen landsdel osv. Da er det greit å vite at dette nå er valgfritt, og mulig å endre selv.

Det har alltid vært slik at jeg kunne velge hvilket lag jeg ville være tilknyttet, men da måtte dette sies fra om til administrasjonen for å få endret. Nå er altså dette en saga blott.

Jeg pleier å anbefale alle å være hoved-medlem i det laget i det fylket man bor, da det jo er der den fysiske aktiviteten er. Veldig mange av lagene har tilbud som går på generell slektsforskning over hele landet, ikke spesifikt for det fylket det representerer. Møtevirksomhet og kursvirksomhet er viktige aktiviteter, slik at man i tillegg til slektsforskningen som sådan, får noe sosialt ut av medlemskapet.

I det «nye» medlemssystemet, Focus, som ble tatt i bruk for noen år siden, er det mulighet for alle å være tilknyttet flere distriktslag. Det er kun «hovedlaget» som mottar den vedtektsfestede delen av kontingenten. (Dette er hoved-lagstilknytning – som du altså også kan velge selv). Du må derfor ikke anta at du får blader (papirutgaver) gratis i posten fra de passive lagstilknytningene du har valgt i tillegg. Papirbaserte blader koster mye å sende ut. Nå er det vel ikke så mange lag som sender ut papirbaserte tidskrifter lenger, så det er ikke en aktuell problemstilling. Medlemsbladet Slekt og Data blir selvsagt sendt til alle medlemmer uansett lagstilknytning.

Ved å gå til disnorge.no og logge deg inn med brukernavn/passord får du tilgang til denne lille menyen på venstre side:

2014-10-14_11-58-29Helt nederst på medlemssiden, vil du få opp dette valget:

2014-10-14_11-59-24Her ser du at jeg er tilknyttet DIS-Oslo/Akershus, og min andel av kontingenten går altså dit. Det er også det fylket jeg bor i. Så på høyre side, kan jeg velge «passive lagstilknytninger». Og siden jeg har en linje som går dypt inn i de Ringerikske skoger, er jeg tilknyttet DIS-Buskerud. Mannen i huset har mye slekt fra Nordland, så da har jeg valgt DIS-Salten i tillegg. Man kan altså velge flere passive lagstilknytninger! Flott hva?

Hvorfor kom jeg på dette i dag? Jo fordi jeg fikk en koselig e-post fra DIS-Buskerud v/leder Hilde, som fortalte om alle de flotte aktivitetene de har i laget utover høsten. Noen lag er altså flinke til å sende ut e-post til sine medlemmer, og de når også ut til oss med «passiv lagstilknytning»! Så, har du interesser utover ett fylke, er det mange muligheter!

2 kommentarer

  1. John Ludvigsen

    Hurra for den enkle oppskriften Laila 🙂
    Ja, det er helt klart at man kan velge å være passiv medlem i andre distrikstlag.
    Når man først er innom Min medlemsside kan man med fordel fylle inn mer der som hvilke slektsprogram man benytter.

  2. LailaNC

    Ikke sant, John! Liv og jeg var på Slektskafe i ØS2b for et par uker siden, og det var en dame der som ikke visste dette. (Og hun har vært med imange år!!!) – så jeg tenkte jeg skulle få ut budskapet 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.