Meny Lukk

RootsTech 2015 – snart en realitet!

2015-02-04_22-36-25
http://www.rootstech.org

RootsTech sier selv:

«RootsTech, hosted by FamilySearch, is a global conference celebrating families across generations, where people of all ages are inspired to discover and share their memories and connections. This annual event has become the largest of its kind in the world, attracting tens of thousands of participants worldwide».

Og – the largest of its kind – størst i sitt slag – jeg synes den var stor i fjor, men i år er det enda flere utstillere, enda flere foredrag, enda flere workshops, og enda flere besøkende! Pluss at de sender live-streaming av de fleste foredragene ut i den store verden. Folk kan sitte hjemme og høre noen av de største foredragsholderne på slektsfronten i verden! Jeg gleder meg som en unge til å være en del av dette.

Jeg bestilte hotellrommet mitt allerede da jeg dro i fjor, for å være sikker på at jeg fikk det rommet jeg ønsker. Jeg liker å ha god plass.Flybillett ble også bestilt tidlig. Så jeg er forsåvidt klar! Jeg har hele tiden vært medlem i en Facebook-gruppe for Geneabloggerne geneabloggers.com som skal være med. Her har man kunnet gi og få råd og vink, dele bilder og info, og bli kjent med de andre bloggerne før vi drar. Gruppa er både for de «store» amerikanske og for oss små norske bloggerne. Alle som har tenkt å dra til Salt Lake City og RootsTech!

En teknologi-messe (eller genealogy-gadgetfreak-convention) av dette slaget har selvsagt det meste på stell. Med «appen» RootsTech installert på telefonen, har jeg allerede lagt løpet for helgens foredrag og workshops, Appen har også en mulighet for å finne andre venner og kjente som er tilstede, slik at man kan finne hverandre i dette enorme lokalet.

På torsdagen, åpningsdagen vil jeg konsentrere meg om DNA, og skal høre på 3 foredrag
Diahan Southard – Getting started in Genetic Genealogy
Bennet Greenspan fra FamilyTreeDNA (det er her jeg har tatt mine tester)
Henry Louis Gates jr. «Exploring Family Stories with DNA from PBS «Findin your Roots»

fredag blir sannsynligvis bare ett foredrag, da jeg vil bruke mye tid i utstillingshallen etter morgen-foredragene.
Lisa Alzo: Time-saving apps for Busy Genealogists

lørdagen er litt åpen ennå, men jeg har lastet ned pdf’ene til de foredragene jeg har mest lyst til å høre på, så får vi se hva det blir til.

Det blir travelt! Lunsjer hver dag med en av de store leverandørene, torsdag med FamilySearch, fredag med Findmypast og lørdag med Ancestry, hvor de kommer med nylanseringer, vyer og fremtidsvisjoner. Maten er som regel så-som-så men den informasjonen vi får med oss er uvurderlig.

Rootstech avsluttes på lørdag, og søndag er alt stengt i Salt Lake City. Da er det tid for å hilse på norsk-amerikanerne som skal være sammen med oss fra mandag og ut uken! For, etter selve RootsTech-messen blir det «Norwegian Lag Week», med en stor gjeng norsk-amerikanere som kommer for å forske i slekta sammen med andre. Der blir det å være med på oversetting, tyding av kirkebøker og annet, søking i Digitalarkivet og alt som hører med. Moro!

IMG_5785
Salt Lake City – foto: Laila N. Christiasnen

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.