Meny Lukk

Rootstech 2015 – Innovative Challenge (eller – det er en app for det..)

2015-02-04_22-36-25Den våkne leser har lagt merke til at jeg er barnslig opptatt av å komme meg av gårde etter bare så vidt å ha pakket ut av kofferten for få dager siden. Salt Lake City er drømmestedet på jord for en slektsforsker, og så også for meg.

Allerede før selve Rootstech2015 inviterte de til «Innovative Challenge» – for å inspirere, vurdere og premere nye «apper» for slektsforskere!  Det er et hav der ute allerede, så dette vil bli spennende og se om det er noe nytt! De fikk inn 51 kandidater, og 8 av disse kom gjennom nåløyet til dommerne, og vil bli med i semi-finalen som skal gå av stabelen under selve Rootstech.

De 8 semifinalistene er nevnt på bloggen til Familysearch:
https://familysearch.org/blog/en/announcing-semifinalists-25000-rootstech-innovator-challenge/

Den «appen» jeg er mest spent på er særlig søkemotoren ArgusSearch. Greier den å søke i kirkebøkene fra Selbu, ja da…..

Disse åtte semifinalistene vil så konkurrere om de 4 finaleplassene, og vinneren vil bli kåret på fredag  under Rootstech, og 25.000 USD vil bli delt ut! Og publikum kan være med og stemme med «People’s Choice award».

Det er spennende med nye ting, selvom jeg er en sinke når det gjelder å komme igang med nyvinniner. Det er alltid så trygt og godt med det man kjenner!

 

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.