Meny Lukk

Rootstech2015 – Rapport nr.4

2015-02-04_22-36-25Dag 2 – Torsdag

IMG_1198
Det er ikke bare i Norge det er vakkert. Jeg har forelsket meg litt i Salt Lake City – skulle ønske jeg hadde rom på den andre siden, men jeg får vel ta til takke med denne utsikten….

Første Keynote speaker for dagen er Joshua Taylor, som har veldig mange hatter.  I dag er han direktør for familiehistorie (Director of Family History) hos Findmypast.com. (Han er også president for FGS – Federation of Genealogical Societies og programleder for Genelogy Roadshow, i tillegg til å være en av slektsforskerne i «Who do you think you are»

 

Joshua fortalte mye om Findmypast og deres nye databaser. Han er opptatt av at det ikke skal koste skjorta å abonnere på kilder som kan være til hjelp til å avdekke familiehistorien. Findmypast koster også penger, men man kan velge bla. å betale for enkelt-kilder og funn, enn å abonnere. Jeg har ikke sett på dette, men det kan være aktuelt for mange.

2015-02-13_16-43-44
Joshua forteller entusiastisk om funn han gjør på Findmypast.com – og han har laget en «Who do you think you are» om seg selv og en slektning som vi skal få se under lunsjen med Findmypast i dag.

Joshua lovet at det i dag skulle legges ut nye «databaser» hver time… så får vi se hva de legger ut. I dag ble blant annet «PERSI» oppdatert.

De inngikk for en stund siden samarbeid med Allen County Public LIbrary  for å videreføre arbeidet med «PERSI» – (PERiodical Search Index) –  (Denne har jeg sett tidligere hos Ancestry.com). De siste 30 årene har Allen County Library Genealogy Center laget oer 2.5 millioner søkbare «records» i PERSI. De har indeksert hver artikkel fra over 8.000 forskjellige tidsskrifter, være seg magasiner, nyhetsbrev, og annet, i forhold til geografi, tema, etternavn, etnisitet og eventuelle metoder. Etter å ha gått gjennom det eksisterende materialet, skannet artikler og indeksert disse, vil de legge det ut på Findmypast.com. Mye er allerede gjort, og etter  hvert vil de så gå opp i en vedlikeholdsfase, hvor de vil legge ut regelmessige oppdateringer på nye magasiner og tidsskrifter. Dette er utrolig interessant. Dagens oppdatering – 13. februar 2015 – inkluderer over 12000 skannede og indekserte artikler fra hele USA!

Fra Findmypast.com leser jeg blant annet:

Over the past thirty years, the ACPL Genealogy Center has created more than 2.5 million searchable records in PERSI, indexing every article from more than 8,000 different periodicals, including magazines, newsletters and journals, according to location, topic, surname, ethnicity and methodology.  In the coming months, findmypast.com will launch the most complete version of PERSI online. Once launched, findmypast.com will work in tandem with the Genealogy Center to provide frequent updates to the collection as new entries are added.

—-

Om:

About findmypast.com

Findmypast.com, owned by brightsolid, provides complete and relevant records for online family history and genealogy research. Findmypast members worldwide share our passion, and rely on our expertise to help them discover the roots to their family tree. Our accurate search tools and data featuring unique and core U.S., English, Welsh, Scottish, Irish, Australian and New Zealand records dating back as far as the 7th century, help both professional and budding genealogists find their past. Findmypast.com works closely with the genealogy community, including local libraries, archives, societies, and other organizations from around the world, to preserve, digitize and provide access to historical records and genealogical publications. To learn more, visit www.findmypast.com, the findmypast.com blog, Facebook or Twitter.

About The Allen County Public Library Genealogy Center

The ACPL Genealogy Center is a unique and valuable family history resource in serving both the Northeast Indiana and global genealogical communities.  With one of the largest research collections available, the ACPL Genealogy Center incorporates records from around the world. The Genealogy Center is active in several initiatives to make significant public domain portions of its collection available online. Its professional staff provides a wide range of programs and individualized reference services.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.