Meny Lukk

Rootstech2015 – Spørsmål besvart fra Legacy

IMG_1190Jeg hadde med meg spørsmål til gutta hos Legacy i dag.

Spørsmål: Er det mulig å få hardkodet tekst i avansert kildesystem oversatt når man bruker norsk? (F.eks. «accessed» ser litt dumt ut i norsk tekst i kilden.
Svar: Interessant, det skal vi se på (les: Laila tar saken videre til «sjefen»)

Spørsmål: Er det riktig at det er direkte import i Ancestry familytree av Legacy-fil uten å gå om gedcom?
Svar: det er ukjent for oss, men det kan jo være at Ancestry har dette? (etter å ha lett litt fant vi det imidlertid ikke). Men Familysearch’ FamilyTree har direkte import fra Legacy – dette kan vi lese om her http://www.legacyfamilytree.com/fs.asp
Legacy Family Tree er «Tree Share» sertifisert for Familysearch Familytree.

Spørsmål: Når vil import av TMG-fil gå direkte til Legacy uten Gedcom?
Svar: Det jobbes på spreng med saken. Du må høre med «sjefen» om det er satt noe tid. (les: Laila tar saken videre til «sjefen»)

Spørsmål:  (denne fant Ingmar), etter siste oppdatering har fødselsdato «fra» dato, dåpsdato «fra»… og den feilen er uavhengig av språk. Dette er ikke spørsmål de ønsker å få på en slik stand, men dersom de ikke er travle, er det helt ok å ta opp slike ting. Er de travle med å vise frem produktet, er det dårlig gjort å dra fram feil og problemer, da sender jeg heller en epost.

2015-02-13_05-05-49 2015-02-13_05-03-34Svar: De har fått mange rapporter om saken, og kan melde at den er rettet. De regnet med at det kommer en oppdatering i løpet av et par dager. (vi tar det videre til «sjefen» om det ikke retter seg snart).

Heldigvis er de ikke avhengig av kun en mann, de er flere på plass i Salt Lake City, men de har også noen programmerere sittende hjemme og jobber!

De som jobber med Legacy er utrolig hyggelige og imøtekommende. Jeg ville ikke stå der og forpeste dem med negative spørsmål, jeg vet hvordan det er å stå på en slik messe. Man er ikke der for å få feil-rapporter men for å fortelle om sitt fortreffelige produkt. Er det stille er det greit, er det mange rundt standen, bør nye brukere få prioritet.

 

4 kommentarer

 1. Mette Horgen

  Hei Laila, høres ut som du er i ditt ess nå og koser deg stort :). Lurte på om du vet om My Heritage kommer snart for Mac, evt. om du kan spørre hvis det passer seg sånn om den kommer snart.

 2. Ingmar

  Rett på sak som vanligt Laila 🙂

  Men, når du får Sjefen på tomannshand så får du riste han kraftigt og spørre kvar det blir av muligheitane til å registrere partnerskap mellom samme kjønn. Mange som savner den muligheita og dei fleste andre program har den.

  Det står meire på viljen enn på muligheitane med denne type database sei dei som har greie på det 🙂

 3. Ørjan K. Albriktsen

  Jeg kan ikke annet enn å bifalle Ingmar her. I 2015 blir dette bare for dumt.
  Ellers går jeg bare og venter på denne oppdateringen som fikser rapportene.
  Du gjør – som vanlig – en strålende jobb, Laila..! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.