Meny Lukk

Rootstech2015 – Rapport nr.4 (eller: Hvermansens Who do YOU think you are?)

Dagen i dag har vært smårotete og med en veldig treg start. Jeg bestemte meg for å bli på hybelen i 13 etasje, hvor jeg har både ost og kjeks og kaffetrakter. Rootstech-teknikerne hadde lovet direkte streaming av dagens Keynotes – så jeg satte meg med stort kaffekrus og Ritz m/stilton. Secret Service bestemte dessverre anderledes når det gjaldt å direkte-sende Laura og Jenna Bush sin seanse, og da følte jeg det var litt sent å løpe ned. Så jeg får heller lese andres skrivelser om dem. Alle var enig om at det var bra (Og Laura Bush svarte – på datteren Jenna’s spørsmål: Hva savner du mest fra livet i Det Hvite Hus? The first Lady svarte: The chef… (kokken)..

D. Joshua Taylor (skulle ikke tro denne store konferansen hadde andre speakers enn Joshua – det er bare det at han har lett for å dukke opp, og han har MANGE hatter!) – han var altså dagens første ut, (som ansatt i Findmypast) og han skrev jeg litt om på morgenen. Han snakket om noe jeg ikke skrev om da – nemlig Hvermansen og Who do you think you are! Han mener bestemt at alle har rett til sin egen «Who do you think you are» – og lovet oss en fin historie under lunsjen. Joshua fortalte om sin lille synd fra barndommen, at han stjal ost – og rivjernet – fra kjøkkenet. Senere, etter at han lette i Findmypast sine skannede aviser, fant han en artikkel om sin ane, som hadde vært tyvaktig… han hadde stjålet en bit ost!  Journalisten i Deseret News -avisen som er eid av LDS,  – har skrevet om Joshua:  Jeg kommer til å skrive litt om opplevelsen av Findmypast.com og deres ressurser når jeg kommer hjem til Florida.

Siden Joshua nevnte at Findmypast har en liten nyhet for den jevne mann i gata – nemlig muligheten for å lage sin egen lille «Hvem tror du at du er» episode, gledet jeg meg til å se hva de hadde å presentere i Lunsjen i dag.

wdytyalncOg jeg har laget en liten sak, men det tar litt tid  å finpusse den, så jeg får heller dele resultatet senere. Men, dette lille stuntet fra Findmypast er morsomt, og har potensiale til å få yngre og de som ikke er så veldig interesserte, til å kanskje synes slekt faktisk er litt moro! Problemet er at alle historiske hendelser er selvsagt amerikanske, og de har ikke lagt inn noen skikkelig geo-base.

2015-02-14_05-16-57Det ble sagt i dag – vi skal huske på at disse programmene ikke er for oss slektsforskere, men for å få de som ikke er interessert, til å bli å få øynene opp for slektsforskning og familiehistorie. I Norge ser vi i hvertfall at denne interessen tar helt av!

Lyst til å prøve sjøl? http://whodoyouthinkyouarestory.com/

husk bare at dette er i første omgang myntet på amerikanere (og folk fra England/Storbrittania).

Jeg er helt enig med Joshua i at alle skulle ha mulighet til å få sitt eget «Hvem tror du at du er» – kan det være en greie å lage noen slike som over på neste Slektsforskerdags-arrangement?

—-

Deseret News er altså «LDS» sin avis her i området – om avisen: (som jeg nok ikke kommer til å abonnere på)

About Deseret News:

The Deseret News (www.deseretnews.com) is the first news organization and the longest continuously-operating business in the state of Utah. Owned by the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, The Deseret News offers news, information, commentary, and analysis from an award-winning and experienced team of reporters, editors, columnists, and bloggers. Its mission is to be a leading news brand for faith and family oriented audiences in Utah and around the world.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Cookies er små tekstfiler som blir lagret i nettleseren din av nettsidene du besøker. De inneholder vanligvis en nettside og en identifikator. Cookies bidrar til å forbedre opplevelsen din når du surfer på nettsiden vår, for eksempel gjennom å huske hvilke varer du legger i handlekurven.